Setari Cookie-uri

3 bauturi hidratante pentru zilele de vara

Pe langa o alimentatie sanatoasa care sa asigure aportul de vitamine atat de necesar corpului, mai ales in perioada sezonului cald, hidratarea reprezinta un alt factor deosebit de important pentru mentinerea unui organism sanatos.

Din cauza temperaturilor ridicate, corpul nostru elimina prin transpiratie o cantitate importanta de lichide care trebuie neaparat compensata printr-o hidratare corecta. Alaturi de apa, esentiala pentru a reechilibra organismul in zilele de vara, putem adauga insa si alte tipuri de bauturi cu un rol rehidratant dovedit, in functie de preferintele fiecaruia dintre noi, de la sucuri naturale, la lapte, de pilda. Conform studiilor, chiar si cei care prefera berea au motive de bucurie, intrucat cercetatorii au concluzionat ca ea poate contribui cu succes la o hidratare corecta, in completarea apei”, spune Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

Sucurile de fructe si laptele – pe urmatoarele locuri in top

In topul celor mai populare bauturi pe timpul verii, apreciate de consumatori si recomandate de specialisti se numara sucurile naturale si laptele. Sucurile naturale din fructe care contin o cantitate mare de apa (pepene rosu, pepene galben, zmeura, capsune, afine, cirese, zmeura si piersici) au si un aport important de vitamine, in timp ce laptele contine combinatia perfecta intre sodiu, proteine si carbohidrati astfel incat mentine productivitatea intreaga zi.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 August 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.