Sursa: Garbo.ro - Best Women Website 2014

Gogosarii reprezinta o sursa importanta de magneziu si vitamina B6, combinatie utila in reducerea simptomelor premenstruale si in reducerea anxietatii.

Gogosarii sunt bogati in vitamina A, vitamina C si vitamina K. Vitaminele A si C continute de gogosari sunt antioxidanti puternici ce ajuta la combaterea radicalilor liberi si la prevenirea anumitor boli de inima, cancere si cataracte . Vitamina C continuta de gogosari intareste sistemul imunitar, scazand totodata inflamatiile din organism si reducand riscul aparitiei artritei. De mentionat ca gogosarii contin 300% din doza zilnica recomandata de vitamina C, vitamina ce este esentiala si pentru absorbtia corespunzatoare a fierului.

Foto: Gogosari, Shutterstock

Pe de alta parte, vitamina A ajuta la mentinerea acuitatii vizuale pe timp de noapte. Pe de alta parte, gogosarii contin si luteina, o vitamina carotenoida ce previne degenerarea maculara a ochilor.

Mai mult, in compozitia chimica a gogosarilor regasim si Vitamina K, responsabila pentru capacitatea sangelui de a se coagula. Ea ajuta totodata si la protejarea oaselor, dar si la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.

Gogosarii contin si vitamina B5, acid folic, fibre, prevenind astfel aparitia bolilor cardiovasculare.

Spre deosebire de ardeiul iute care contine o cantitate semnificativa de capsaicina ce accelereaza arderea caloriilor, gogosarii prezinta aceasta substanta in cantitati foarte mici. Cu toate acestea, gogosarii activeaza termogeneza, stimuland astfel metabolismul.[...]

Citeste continuarea in articolul sursa: >> Beneficiile gogosarilor - Garbo.ro

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: