Setari Cookie-uri

Top 5 cele mai bune cure de DETOXIFIERE dupa Sarbatori

Aceste diete de detoxifiere sunt astfel alese incat sa va satisfaca nevoile organismului, sa nu va priveze de vitamine si sa fie cat mai usor de urmat de catre fiecare.

Unele diete sunt de scurta durata, altele promit o detoxifiere intensa si totodata tind sa acopere gusturile fiecaruia, gasindu-se loc chiar si pentru pofticiosi.

Top 5 cele mai bune cure de DETOXIFIERE

Dieta de DETOXIFIERE pentru... pofticiosi

Aceasta dieta de detoxifiere dureaza doua saptamani, iar mai jos si in paginile urmatoare vei descoperi meniul detaliat pe zile. Este important sa il respecti cu strictete, sa nu adaugi sau sa scoti niciun ingredient, nici macar condimentele, iar daca esti fumatoare va trebui sa reduci numarul de tigari fumate la 5 pe zi.

Dieta de detoxifiere in care MANANCI – planul pe zile

Dieta de detoxifiere pentru pofticiosi: Prima zi a dietei

Este indicat sa incepi cu ziua de luni, tocmai pentru ca, de obicei, si munca sau alte activitati incep odata cu aceasta zi.

Meniu:

Dimineata, imediat dupa trezire, un pahar cu apa la temperatura camerei si doua linguri de zeama de lamaie. Apoi un ardei capia taiat in jumatate si umplut cu branza. Nu puneti sare, puteti alege un sortiment de branza dietetica sarata. La final beti un ceai verde cu lamaie si indulcit cu sirop de agave (sau alt indulcitor natural). Alegeti ceai verde chinezesc frunze – NU alegeti ceai verde la plic!
Pranz: un pahar cu apa si lamaie inainte de masa; o salata mare cu: 5 frunze de salata verde, doua linguri rase de seminte de in, o legatura de patrunjel, o felie de branza, doi ardei, doua linguri rase de miez de seminte (floarea-soarelui sau dovleac), si 10 frunze de spanac proaspat. Se toaca marunt toate ingredientele, se amesteca si NU se pune sare, piper, ulei sau orice alt ingredient.
Gustare: doi castraveti cu sare;
Cina: un pahar cu apa si lamaie inainte de masa; un bol mare de supa de pui (fara ulei), astfel incat sa mancati pe saturate.

Citește și:

Nu se mananca paine la nicio masa.[...] Citeste continuarea...

Foto: dieta - shutterstock.com

Cura intensa de detoxifiere cu legume

Cu o saptamana inaintea curei de detoxifiere:

  • asigurati-va ca reusiti fie sa nu mai fumati, fie sa mentineti maximul de 5 tigari pe zi;
  • scoateti din alimentatie: grasimile, carnea grasa, mezelurile, mancarurile prajite de orice fel, cafeaua, toate fainoasele (patiserie, macaroane, orez, cartofi, biscuiti etc.) cu exceptia painii din care aveti voie cinci felii pe zi.
  • Mancati cinci fructe pe zi si obligatoriu cateva legume, eventual o salata.
  • Mancati in fiecare dimineata un iaurt, puteti inlocui cafeaua cu ceai verde indulcit cu miere, contine multa cafeina pentru a va asigura trezirea corticala;
  • Beti minim o cana de lapte pe zi;
  • Eliminati orice fel de lichid, alcool, aveti voie doar: fresh de fructe facut in casa (nu cumparat, ceaiuri de orice fel indulcite cu miere si eventual cu lamaie, limonada cu miere, cintronada, lapte, apa plata).
  • Nu aveti voie condimente de niciun fel, doar sare si piper;
  • Nu aveti voie conserve de niciun fel, nici legume conservate, nici carne sau alte preparate sau plicuri de supe, nimic la plic sau la conserva.

cura de detoxifiere cu legume

Citește și:

Aceasta saptamana este pregatitoare, o saptamana de acomodare, daca sariti peste ea este foarte posibil sa va fie rau in timpul curei de detoxifiere fiindca mobilizarea toxinelor din depozite in sangele care circula prin toate organele va poate da o stare de rau general. Este recomandabil sa urmati acesti pasi. In saptamana aceasta pregatitoare puteti manca cat doriti cantitativ, dar numai legume, fructe, lactate, carne de pui, peste, curcan, fructe de mare, preparate fara condimente si ulei (la gratar, la cuptor, cu legume, salate cu legume crude si branza si cuburi de carne dar fara ulei, preparate fierte ca ciorbe, supe, mancaruri, garnituri, branzeturi si iaurturi, fructe).

Cura de detoxifiere

In primele doua zile de cura se mentine regimul din saptamana precedenta, dar se scot urmatoarele:
- orice lichid, se pastreaza doar apa plata;
- carnea de orice fel;
- painea;
- se mai pastreaza doar iaurtul, branzeturile, legumele, fructele – le puteti consuma in stare cruda sau preparate, in ce cantitati doriti, oricat simtiti nevoia sa mancati.[...] Citeste mai departe...

Citește și:

Foto: legume - shutterstock.com

Cura de detoxifiere cu patrunjel

Patrunjelul este bogat in vitamine si minerale, continand vitaminele A, C, E, complexul vitaminic B, mangan, fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, sulf si iod. De asemenea caeasta planta mai contine si unul din amonoacizii (componente ale proteinelor) cu proprietati anticanceroase, mai exact histidina.

cura de detoxifiere cu patrunjel

Proprietatile terapeutice ale patrunjelului

Patrunjelul este folosit ca remediu in diverse afectiuni, cum ar fi:

  • Cresterea activitatii sistemului imun
  • Cresterea tonicitatii sistemului nervos
  • Creste rezistenta la infectii si contribuie la lupta pentru vindecarea infectiilor deja dezvoltate
  • Regleaza ciclul menstrual
  • Neutralizeaza efectele nocive ale fumatului si consumului excesiv de alcool
  • Este un bun detoxifiant al organismului

Cum puteti utiliza patrunjelul in cura de detoxifiere

Citește și:

In primul rand cura de detoxifiere cu patrunjel nu necesita excluderea altor alimente, decat a celor cu potential toxic pentru organism, cum ar fi: condimentele, carnea de porc, de oaie, alimentele ce contin grasimi complexe, cum ar fi frisca, cremele de prajituri, mancarurile prajite, fumatul si alcoolul trebuie macar reduse, daca nu puteti renunta total la ele macar pe parcursul curei de detoxifiere.[...] Citeste in continuare...

Foto: patrunjel smoothie - shutterstock.com

Cura de detoxifiere pentru sezonul friguros

Cura de detoxifiere cu fructe

Inainte de a detalia cura de detoxifiere cu fructe este indicat sa stiti ca aceasta nu dureaza mai mult de doua saptamani si nici nu este o cura greu de tinut. Trebuie insa ca in aceasta dieta de detoxifiere sa respectati cateva reguli in mod strict.

cura de detoxifiere cu fructe

Reguli pentru dieta de detoxifiere cu fructe

  • Jumatatea din fructele consumate intr-o zi trebuie sa fie neacide;
  • Fructele se consuma in mese separate, asadar in zilele cu alte alimente nu consumati fructe ca desert, ci la distanta de o masa principala, de exemplu la doua ore. Practic fructe pot lua locul gustarilor intr-o zi de alimentatie normala.[...] Citeste mai departe...

Foto: fructe in borcane - shutterstock.com

Citește și:

Cura rapida de detoxifiere dupa Sarbatori

Aceasta este o cura adresata adultilor si se tine exact atatea zile cat sunt specificate. Se recomanda o cura de detoxifiere in fiecare sezon. Curele de detoxifiere sunt de mai multe tipuri, medicii nutritionisti le promoveaza pe cele care se bazeaza pe fructe si legume consumate proaspete, in stare cruda.

cura de detoxifiere rapida

Cura rapida de detoxifiere

Prima zi
Dimineata se consuma doar un iaurt. Pana la masa de pranz aveti voie o salata sau doua fructe proaspete. La masa de pranz puteti consuma doar un bol de supa/ciorba de legume, fara carne. Pana la cina aveti voie doar fructe si legume crude (salate), cate doriti. La cina veti consuma din nou o supa/ciorba de legume.[...} Citeste mai departe...

Foto: detox - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
7 Ianuarie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.