Nutritionistii recomanda sa consumam in special fructele si legumele din zonele de unde am crescut sau se trage familia noastra de generatii. Cu alte cuvinte, daca suntem romani, sa consumam dominant alimente de pe meleagurile noastre si doar din cand in cand sa variem cu fructe sau legume de import, pentru ca suntem adaptati genetic sa consumam alimente din zonele in care am crescut.

De asemenea, este recomandat sa consumati legumele si fructele in sezonul lor. Sunt usor de procurat din piata, sunt proaspete si nu au fost tratate pentru a rezista mai mult pe raft. In plus, organismul nostru este in armonie cu natura si nevoile nutritionale sunt in concordanta cu anotimpul in care ne aflam.

Ce consumam primavara din gradina? Ce mancam in luna MARTIE

In luna martie apar deja urzicile, pe care le putem culege chiar noi din paduri sau le luam din pietele agro-alimentare. In aceasta perioada mai puteti consuma: leustean, leurda, untisor, rucola romaneasca (adica frunze de papadie), loboda, spanac, salata verde, usturoi verde, ceapa verde, marar, laptuca.

Ce mancam in luna APRILIE

In aceasta luna menta este deja crescuta, apar corcodusele si merele verzi. Se poate consuma compot sau suc de mere. Apar si celelalte fructe, perele etc. Ridichiile rosii sunt deja in gradina, dar le puteti consuma si mai devreme din solar.

Luna MAI

Deja putem consuma rosii, castraveti, vinete, ardei, telina, morcovi, ceapa, mazare, fasole verde, sfecla rosie, pastranac, gulii, rozmarin, flori de soc, chiar si busuioc si muguri de brad in a doua jumatate a lunii. Fructele din aceasta perioada sunt cele timpurii, cum ar fi ciresele de mai, caisele timpurii, merele, corcodusele, perele, capsunele, chiar zmeura daca este vreme calda.

Mai jos va propunem o lista pe care o puteti lua la cumparaturi:

Foto: lista piata , cos cu legume- shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: