Alesi in special pentru gustul lor deosebit, cartofii dulci sunt totodata aliati ai organismului, fiind recomandati atat in dieta adultilor, cat si in meniul copiilor.
Cartofii dulci: continut nutritionalExista mai multe soiuri de cartofi dulci, cele mai cunoscute fiind cartoful Jersey (cu o pulpa mai uscata) si cartoful Yam (mult mai zemos, care capata textura gelatinoasa cand este gatit).
Cartofii dulci sunt bogati in fibre, au un indice glicemic scazut fata de cartofii albi, iar coaja acestora este indicat a fi consumata. Cartofii dulci sunt bogati in vitamine precum vitamina E, betacaroten (precursorul vitaminei A), vitamina C, vitamina din complexul B, continand si vitamina D in cantitati mici.
Cartofii dulci sunt de asemenea bogati in magneziu, potasiu, sodiu, fier, continand si zinc, seleniu, calciu.
Cartofii dulci beneficii pentru sanatate Cartofii dulci buni pentru diabeticiAvand un indice glicemic scazut, insa fiind bogati in fibre, vitamine si minerale, cartofii dulci sunt o buna alternativa pentru cartofii albi in dieta persoanelor care sufera de diabet zaharat.
Cartofii dulci imbunatatesc vederea si sporesc sanatatea pieliiBogati in betacaroten, precursorul vitaminei A sau " vintamina ochilor", dar si cu un continut ridicat in vitamina E, cartofii dulci imbunatatesc vederea si sanatatea ochilor, dar totodata sporesc sanatatea pielii. Previn astfel imbatranirea precoce a pielii, aparitia ridurilor si a vergeturilor.
-
Kudika
Alimente de care să ne ferim atunci când ținem post. Află care sunt...
-
Kudika
Dr. Dana Miricioiu, medic chirurg estetician dezvaluie secretele...
-
Alexandra Chivu
Dieta epigenetică, un stil de viață dincolo de calorii. Ce...
-
Kudika
Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de pilates dezvăluie 10...
-
Alexandra Chivu
Meniu pentru o viață sănătoasă: Descoperă cele mai bune alegeri...
-
Kudika
Psihoterapeutul Diana Vasile, Co-fondator și Președinte al ISTT,...
-
Iulia Maftei (Dibu)
Interviu cu Dr. Diana Mihai, medic primar Obstetrică-Ginecologie :...
-
Kudika
27% dintre români vor să slăbească în medie 10,13 kilograme, iar în...
-
Alexandra Chivu
Strălucind în maternitate - ghid pentru viitoarele mămici: cum își...
Consumul de cartofi dulci nu prezinta contraindicatii, dar trebuie consumati cu precautie de catre persoanele care sufera de boli cardiovasculare, avand un continut foarte ridicat in potasiu.
Potasiul este implicat in stimularea contractiilor inimii, nefiind indicat pacientilor cu puls marit, cu insuficienta cardiaca sau tahicardie ori aritmie.
Acest aliment trebuie de asemenea consumat cu precautie de catre persoanele care sufera de hipertiroidie sau boli renale cronice.
Photo shutterstock.com
Spune-ti parerea!