Setari Cookie-uri

7 Fainuri fara GLUTEN pe care merita sa le introduci in alimentatie

Faina fara gluten poate fi folosita la obtinerea painii, in prajituri, in sosuri, tarte etc. Va propunem cateva fainuri delicioase, sanatoase si BIO pe care le puteti introduce in alimentatie.

Faina fara gluten: Faina Amarant

Faina Amarant

Faina disponibila pe site-ul Vegis.ro

Nu contine gluten.
Amarantul (stirul) este bogat in vitamine, minerale, aminoacizi esentiali, fibre. In amarant se regaseste un aminoacid esential, lizina, care are un rol important in arderea grasimilor, creste rezistenta, are un efect benefic asupra metabolismului si inhiba procesul de imbatranire. Este potrivit pentru persoanele care urmeaza diferite diete de ecx. paleolitica, diete pentru vegetarieni, vegani, pentru cei care tin dieta de carbohidrati sau sufera de intoleranta la gluten.
Poate fi folosita in diferite produse de panificatie ori patiserie sau se poate utiliza pentru pane.
La aluatul pentru paine se inlocuieste 15-20% din faina de grau.
In biscuiti, prajituri, clatite, paste sau pane se inlocuieste faina in proportie de 50-100%.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Aprilie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.