Astazi foarte multe persoane au urmat cel putin un tratament cu antibiotice, motiv pentru care rezistenta la aceste tratamente a devenit un subiect de ingrijorare mondiala. Iata de ce, pentru afectiunile usoare sau pentru raceli, ar trebui sa cunoasteti si care sunt alimentele sau ierburile cu proprietati antibiotice.

Efectele apar dupa doua-trei zile de consum al acestor alimente, de aceea in infectiile usoare, in raceli sau amigdalite, puteti astepta cateva zile ca dietoterapia sa functioneze. In cazul in care nu apar ameliorari, puteti recurge la terapii mai "agresive".

Alimente cu proprietati antibiotice Usturoiul

Usturoiul este folosit pentru cresterea imunitatii si tratarea infectiilor inca din timpul lui Hipocrate, prezentand atat proprietati antiinflamatorii, cat si antibiotice.

Usturoiul creste imunitatea, trateaza anemia, scade febra, alina durerea si combate majoritatea infectiilor.

Mierea de albine

Mierea de albine este un aliment unic in natura, prezentand o matrice nutritionala exceptionala. Mierea este recunoscuta ca fiind un panaceu inca din cele mai vechi timpuri, fiind utilizata pentru cicatriarea ranilor, pentru cresterea imunitatii, combaterea durerilor in gat si tratarea diverselor infectii.

Achizitionati miere bio si consumati pe timp de iarna pentru mentinerea sanatatii.

Scortisoara

Scortisoara este un excelent tonic organic, inclusiv tonic cerebral. Accelereaza usor metabolismul si prezinta efecte detoxifiante intense.

Scortisoara prezinta proprietati antibiotice si ajuta in tratarea sau preventia a numeroase boli. Este indicat sa achizitionati pudra bio de scortisoara sau batoane de scortisoara.

Ridichea neagra

Ridichea neagra isi demonstreaza proprietatile antibiotice prin eficienta in tratarea racelilor si a tusei. Siropul de ridiche neagra nu ar trebui sa lipseasca din tratamentul gripelor si racelilor.

Cuisoarele

Cuisoarele se numara printre alimentele cu cele mai puternice efecte antibiotice, alaturi de usturoi. Bogate in antioxidanti si nutrienti unici, cuisoarele cresc imunitatea si inhiba activitatea microorganismelor daunatoare in organism.

Pentru a le putea consuma, este indicat sa le puneti in mojar sau in rasnita, obtinand o pudra.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: