Sursa: Garbo.ro
Lucrarea sa a aparut pentru prima data in anul 1999 si a descris-o si in cartea sa Eat to Live – Mananca ca sa traiesti, in care arata cum calitatea caloriilor pe care le consumam ne influenteaza starea de sanatate.
Nivelul de micronutrienti pe densitatea calorica este un indice important care ne poate ajuta sa ne cream planuri de meniu eficiente pentru pierderea in greutate si pentru preventia bolilor.
1. Nivelul de micronutrienti (vitamine, minerale, fitochimicale) pe calorie. 2. Nivelul de macronutrienti (grasimi, carbohidrati, proteine) care sa intruneasca nevoile individuale ale fiecaruia, fara calorii in exces care pot duce la cresterea in greutate sau la probleme de sanatate. 3. Evitarea substantelor toxice (cum ar fi grasimile trans) si consumul cu moderatie a altor substante care pot dauna, cum ar fi sodiul de exemplu.
Cercetatorii din domeniul nutritiei au demonstrat ca vegetalele colorate contin foarte multi nutrienti bine-facatori corpului. De aceea este foarte important ca baza dietei noastre sa fie compusa din cat mai multe vegetale, asa cum indica si Dr. Fuhrman in piramida sa. Aceasta trebuie sa fie neaparat baza alimentatiei noastre.
90% din dieta noastra trebuie sa fie compusa din alimente bogate in nutrienti: legume, fructe, fasole, nuci neprajite, seminte si avocado. De asemenea, cereale integrale in cantitati mai mici. Daca ne dorim, 10% din dieta noastra trebuie sa fie compusa din alimente procesate si carne.[...] Citeste continuarea in Garbo
Spune-ti parerea!