Setari Cookie-uri

AMARANT: un aliment care NU ar trebui sa ne lipseasca din bucatarie

Amarantul este considerat un super-aliment pentru proprietatile sale nutritive exceptionale si este recomandat in toate dietele fara alergeni, in dieta fara gluten sau in cea vegana/ raw vegana.

Amarantul poate fi consumat de vegetarieni sau chiar de sportivi, continand o cantitate importanta de proteine vegetale.

Neavand gluten, amarantul este cu precadere recomandat in dieta persoanelor cu intoleranta la gluten sau boala celiaca.

amarant-batoane.jpg

Amarantul este de asemenea recomandat si in dieta persoanelor cu boli autoimune, cum ar fi diabetul de tip I, tiroidita autoimuna Hashimoto etc., amarantul neavand in compozitia sa nicio substanta alergena.

Amarantul calmeaza de asemenea durerile de burta si de stomac si stimuleaza peristaltismul prin fibrele continute. De aceea amarantul poate fi utilizat si prentru reglarea tranzitului intestinal sau combaterea constipatiei.

amarant-faina.jpg

Amarantul combate anemia

Fiind foarte bogat in fier, dar si acid folic, amarantul devine un aliment util in combaterea anemiilor feriprive chiar si la copii. Poate fi consumat de femeia gravida, fiind deci bogat in acid folic, de bebelusi, de copii, dar si de catre adulti.

Citește și:

Va recomandam Amarant Bio, putand fi achizitionat de pe site-ul Vegis.ro

Foto 1, foto 2 - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
16 Februarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.