Setari Cookie-uri

SAMBURII de CAISE: adevarate pastile de sanatate

Samburii de caise prezinta numeroase beneficii importante pentru sanatate, continand substante foarte necesare organismului nostru, printre care si celebra vitamina B17, cunoscuta pentru efectele sale distructive asupra celulelor canceroase.

Samburii de caise ajuta in imbunatatirea memoriei

In perioadele de suprasolicitare intelectuala samburii de caise pot fi consumati cu precadere in dieta, iar consumul moderat si pe termen lung al samburilor de caise ajuta la prevenirea dementelor si a altor boli mintale.

Samburii de caise ajuta in scaderea colesterolului rau din sange

Colesterolul rau sau LDL este implicat in formarea placilor de aterom, in hipertensiunea arteriala si in infarcte ori accidente vasculare. De aceea mentinerea in limite a colesterolului rau si cresterea colesterolului bun in sange (HDL) poate chiar peste limite, acesta din urma avand rol protectiv impotriva bolilor cardiovasculare, devine un tel important cu atat mai mult cu cat tara noastra ocupa loc fruntas in ceea ce priveste incidenta bolilor cardiovasculare.

Consumul de samburi de caise, dar si de seminte crude in general ajuta in cresterea nivelului de colesterol bun in sange, in detrimentul colesterolului rau. Prin continutul de acizi grasi omega si grasimi de buna calitate samburii de caise ajuta in mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular si chiar la cresterea sperantei de viata.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Iunie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.