Setari Cookie-uri

6 Alimente probiotice pe care sa le consumi in aceasta vara

Vara tendinta la deshidratare ne poate pune in pericol starea de sanatate si mai ales activitatea sistemului imunitar, insa specialistii ne recomanda sa consumam din belsug alimente probiotice, acestea sustinand imunitatea, aducand un aport de apa necesar si totodata ajutand in combaterea multor boli.

Muraturile

Muraturile obtinute doar prin procesul de fermentare, fara fierbere, reprezinta adevarate surse de nutrienti sanatosi si probiotice. Vara puteti incerca acei castraveti de vara lasati la murat in saramura, acestia reprezentand o adevarata sursa de probiotice.

alimente care contin probiotice

Borsul

Borsul de casa se numara printre cele mai vechi leacuri din popor, fiind utilizat inca din timpuri stravechi pentru vindecarea si preventia multor boli. Borsul contine probiotice si este totodata foarte bogat in vitamine din complexul B, sustinand detoxifierea hepatica, crescand imunitatea si stimuland functiile cerebrale. Reamintim ca alimentele probiotice nu se fierb, prin urmare, pentru a va bucura de efectele borsului, fie il beti ca atare, fie il puneti la ciorbe la final, fara a mai da in clocot. Atentie insa, ciorbele preparate astfel se vor consuma in aceeasi zi.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Iunie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.