Candidoza este o afectiune pe care aproape fiecare femeie activa sexual o face la un moment dat in viata. Candida albicans este o ciuperca ce traieste in flora vaginala normala, insa in anumite conditii acestea se dezvolta in exces si determina aparitia candidozei vaginale. Aceasta este o afectiune caracterizata prin inflamatia mucoasei vaginale, fiind insotita de dureri, prurit (mancarime) si secretii modificate.
Legume crude
Unele legume au proprietati antiinflamatorii si de inhibare a dezvoltarii unor microorganisme. Astfel de lugume au efect inhibitor si pentru Candida albicans, impiedicand-o sa se dezvolte in exces la nivelul florei vaginale. Legumele cu astfel de proprietati sunt cele precum usturoiul, varza, ceapa, broccoli, gulia. La polul opus, legumele care contin multi carbohidrati, de exemplu amidon, trebuie evitate daca suferiti de candidoza. Foarte bogati in amidon sunt cartofii, dar si orezul (contine mai mult amidon decat acrtofii).