Setari Cookie-uri

8 trucuri pentru o masa sanatoasa

Iata cateva norme gastronomice care iti vor dezvalui mici secrete cu mai efecte:

Iata cateva norme gastronomice care iti vor dezvalui mici secrete cu mai efecte: 1.Pregatirea alimentelor pentru gatit trebuie sa se faca imediat inaintea prepararii loc. Spre exemplu, nu taia ceapa decat imediat inainte sa o calesti! 2.Nu exagera cu spalatul. Daca ai obiceiul de a freca salata precum rufele, renunta! Cu cat speli mai lung alimentele, cu atat de pierd mai multe principii nutritive hidrosolubile. De asemenea, trebuie evitata pastrarea alimentelor in apa timp indelungat - motivul fiind acelasi. Totusi... nu inseamna ca nu trebuie sa le speli deloc! 3.Fa economie de legume si de vitamine! Daca ai obiceiul de a curata coaja cu tot cu jumatatea din leguma, renunta la el! Inlaturarea excesiva a partilor externe ale unor legume, fructe ori foi de salata si varza duc la pierderi mari de principii nutritive fiindca vitaminele se afla in concentratie mare la acest nivel. 4.Tocarea marunta a legumelor ori a fructelor duce de asemenea la pierderi mari de vitamine, minarale si apa. 5.Pierderile de vitamine sunt mari in cazul prelucrarii prin fierbere sau prajire, comparativ cu inabusirea si frigerea. Cel mai bine este sa adaugi alimentul in apa atunci cand apa este deja clocotita. 6.Prajirea alimentelor este daunatoarea fiindca favorizeaza aparitia unor produsi toxici ca rezultat al incalzirii grasimilor. Daca totusi alegeti sa le prajiti, atunci adugati alimentul odata cu uleiul neincins si lasati sa se incalzeasca impreuna. 7.Sarea se adauga la final. Daca puneti sare la inceput atunci aceasta va intarzia fierberea si va favoriza depunerea proteinelor in bulionul de fierbere. 8.Apa de fierbere are mari cantitati de minerale. In consecinta este bine sa o folositi la prepararea mancarii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Aprilie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.