7 alimente sanatoase candva, periculoase in prezent

7 alimente sanatoase candva, periculoase in prezent
Kudika
15 Decembrie 2009

Alimentatia sanatoasa cuprinde in special produse proaspete sau preparate in casa, fara conservati, zahar sau grasimi in exces, aditivi sau coloranti. Din pacate in zilele noastre tot mai multe preparate sanatoase candva devin un pericol pentru sanatate datorita folosirii adaosurilor menite sa atraga cumparatorul si sa conserve produsul, astfel incat acesta sa reziste cat mai mult la vanzare. Astfel, unele alimente sanatoase au devenit in zilele noastre adevarati inamici ai unui regim de hrana sanatos.

Sucul de fructe
Sucul natural de fructe reprezinta o sursa importanta de vitamine si minerale, fiind deosebit de util sanatatii. Consumul de cel putin un pahar de suc natural de fructe pe zi tine doctorul departe. Insa in comert sucurile asa-zise naturale sunt destul de procesate incat vitaminele si mineralele se afla in cantitati mult mai reduse, dar contin in schimb arome si zahar pentru a le conferi un gust mai bun, precum si conservanti. Indiferent de eticheta, trebuie sa stiti ca sucul natural nu poate rezista mai mult de o zi, maxim 2-3 daca este tinut la frigider la o temperatura optima. Pe sucurile naturale din comert termenul de valabiliatate este adesea mult mai mare. De ce oare? Iar cantitatea de glucide deasemenea este mult crescuta fata de sucul natural preparat proaspat.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.




Setari Cookie-uri