Setari Cookie-uri

8 alimente de top pe timp de iarna!

Iarna rezistenta organismului nostru este mai scazuta datorita mai multor factori: alimentari, de clima, de circulatie etc. Se stie ca in sezonul rece, datorita frigului, sistemul respirator poate fi usor afectat, la fel si cel circulator prin vasoconstrictia subcutanata care se porduce la frig. Astfel oamenii sensibili sau cu reumatism pot simtiti dureri osoase si articulare.

7. Suplimentele alimentare
Consumul energetic al organismului este mai mare pe timp de iarna, caci o buna parte din energie este folosita pentru mentinerea temperaturii corpului. Insa alimentele pe care le consumam in prezent nu mai contin aceeasi cantitate de nutrienti ca acum 15-20 de ani cand nu exista atat de multa poloare si totul era mai “natural”. Asadar, in zilele noastre rar alimentatia din cursul unei zile contine suficiente minerale si vitamine pentru a ne asigura o buna functionare a sistemelor organice precum si o detoxifiere permanenta. Ca drept dovada, se pot observa urmarile alimentatiei din prezent, reprezentate de boli si obezitate. Se stie ca un organism sanatos nu este niciodata supraponderal, obezitatea fiind considerata boala. Pentru a suplini carenta unor vitamine si minerale din alimentatie sau a unor antioxidanti se recomanda sa luati suplimente alimentare, macar in sezonul rece. Puteti discuta cu medicul de familie pentru a va sugera care sunt cele mai potrivite pentru voi.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Decembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.