Setari Cookie-uri

8 alimente de top pe timp de iarna!

Iarna rezistenta organismului nostru este mai scazuta datorita mai multor factori: alimentari, de clima, de circulatie etc. Se stie ca in sezonul rece, datorita frigului, sistemul respirator poate fi usor afectat, la fel si cel circulator prin vasoconstrictia subcutanata care se porduce la frig. Astfel oamenii sensibili sau cu reumatism pot simtiti dureri osoase si articulare.

Tot pe timpul iernii suntem tentati sa mancam supe grase fierbinti, mancacruri grase care se mamanca aburinde, fara sa sesizam ca acestea sunt pline de grasimi si sunt nesanatoase. Vara sunt consumate mai multe alimente sanatoase, insa iarna oamenii sunt predispusi la consumul de grasimi si mancaruri nesanatoase. Anotimpul rece scade sistemul imuniatr si organismul consuma mai multa energie pentru a-si mentine constanta temperatura. De aceea este indicat sa mancati in special anumite alimente pe timp de iarna.

1. Fructele de sezon
In sezonul rece sistemul imunitar trebuie tonifiat in permanenta, astfel ca fructele de sezon, in special citricle, reprezinta o buna sursa de vitamine si minerale. Acestea contin antioxidanti care intaresc sistemul imunitar, dar si vitamine importante pentru rezistenta in fata infectiilor, asa cum este vitamina C.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Decembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.