Setari Cookie-uri

Sucurile si obezitatea

"Nu mananc mai nimic si totusi ma ingras!". De cate ori ati auzit (sau ati spus) asa ceva? In cazul meu, asa cum zice o vorba englezeasca, daca as fi primit un ban ori de cate ori am auzit asta, probabil ca imi cumparam un Maybach pana acum…

Asocierea cu riscul crescut de diabet zaharat tip 2 a fost demonstrata in urma unui studiu realizat timp de 8 ani pe 90.000 de femei. In special in cazul copiilor, consumul exagerat de bauturi racoritoare apare ca o problema extrem de grava.

In SUA exista deja o asociatie care lupta pentru introducerea unor reglementari in domeniu, cum ar fi interzicerea vanzarii in scoli si cantine scolare a acestor bauturi, precum si tiparirea unor avertismente pe ambalaje, in genul celor de pe pachetele de tigari, prin care oamenii sa fie preveniti ca excesul poate favoriza aparitia obezitatii, diabetului, cariilor dentare, osteoporozei si a altor probleme de sanatate.

Nimeni nu spune sa renuntam complet la astfel de produse, insa conditia de baza este moderatia si un stil de viata echilibrat.

Un articol de dr. Serban Damian

Sursa:
doctor.info.ro
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 August 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.