Setari Cookie-uri

6 Diete simple de detoxifiere!

Detoxifierea organismului este necesara in fiecare sezon, regimul haotic de hrana si lipsa unui program de sport obosind organismul si incarcandu-l cu diversi produsi toxici rezultati in urma metabolismului. Pentru mentinerea sanatatii dietele de detoxifiere sunt obligatorii, insa sunt necesare schimbari in stilul de viata.

Cura de detoxifiere cu patrunjel
In aceasta cura nu veti renunta la toate alimente, nefiind o cura exclusiva, ci doar la cele ce contin toxine: condimentele, carnea de porc, de oaie, alimentele ce contin grasimi complexe, cum ar fi frisca, cremele de prajituri, mancarurile prajite, fumatul si alcoolul trebuie macar reduse, daca nu puteti renunta total la ele, faceti un efort macar pe parcursul curei de detoxifiere.
In fiecare zi trebuie sa consumati o salata de patrunjel preparata astfel: se ia o legatura de patrunjel cu tot cu radacini si se toaca dupa preferinte intr-un castronas. Peste patrunjelul maruntit de pune dupa gust ulei de masline, zeama de la o lamaie, cativa catei de usturoi, seminte de dovleac si de susan. Se amesteca bine si se consuma la masa de pranz in fiecare zi, timp de 1-2 saptamani, avand un efect revigorant asupra organismului si fiind un bun tonic hepatic. Se va consuma de asemenea un pahar de suc de patrunjel care se obtine dintr-o legatura de patrunjel cu tot cu radacini pregatita la robot sau maruntita cu cutitul si amestecata cu apa fierbinte astfel incat sa se obtina un suc mai gros. Acest suc il puteti turna peste mancaruri, garnituri daca nu va place sa il beti.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.