Setari Cookie-uri

5 secrete pentru a slabi mai usor

Silueta perfecta este idealul oricarei femei. Cine nu viseaza la o talie de viespe si la coapse ferme si subtiri? Insa, uneori, cura de slabire pe care o tii nu mai pare eficienta sau, din contra, ai ajuns la o greutate aproape de cea ideala pe care vrei sa o mentii si nu stii cum. Va prezentam cinci secrete simple pentru a slabi eficient sau pentru a-ti mentine greutatea.

Astfel, o zi de regim exclusiv hidric este potrivita la inceputul unei diete. Aici intervine si un element psihologic. O zi in care bei numai apa, eventual aromata cu putina zeama de lamaie, pune hotarul intre alimentatia ta de pana acum si stilul de viata sanatos pe care vrei sa-l incepi. Daca vrei, e un fel de test pentru tine. Ayurveda, sistemul milenar de medicina traditionala indiana, recomanda o zi pe saptamana de post exclusiv cu apa, chiar si in afara unei diete, mai ales persoanelor cu tendinta de ingrasare.

5. Mananca ce-ti place, dar putin!

A manca ce iti place inseamna sa nu te frustrezi de nimic. Se pastreaza un optimismul si dieta continua fara acele exagerari defavorabile care dau peste cap saptamani intregi de chin. Intr-adevar, a manca ce iti place, poate chiar si o bucatica mica de prajitura sau de ciocolata, poate chiar si o lingurita de smantana sau un pic de frisca, poate sa para ceva irational in timpul unei cure de slabire. A consuma alimente “interzise” in timpul unei diete nu este decat un secret al reusitei. Anumite pofte alimentare traduc o necesitate a organismului, asa ca este bine sa nu fie privat de aceasta cerinta, evitand insa abuzul. Poate ca factorul de timp in care vei pierde acele kilograme in plus va mai creste putin, dar, pe termen lung, vei evita accesele de a te indopa cu prajituri si dulciuri sau alimente care iti plac, care nu doar ca iti dezechilibreaza organismul, dar te fac sa recuperezi kilogramele pierdute intr-un timp foarte scurt.


Un articol de Dr. Ramona Damian, Medic medicina de familie

Un articol sustinut de



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Septembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.