Setari Cookie-uri

5 alimente care inving depresia

Depresia este de multe ori declansata de factorii externi ce influenteaza negativ activitatea psihica. Emotiile negative pot produce depresie, insa adesea oamenii au o stare depresiva, letargica, fara a avea motive importante in viata lor. Starile depresive sunt rezultatul unei activitati nervoase anormale in anumite zone ale creierului, cercetatorii de la Universitatea Harvard demonstrand ca activitatea acestor zone cerebrale este strans legata de alimentatie si sport.

Ficatul
Ficatul, in special cel de pasare si vita, contine numerosi nutrienti deosebit de importanti pentru mentinerea sanatatii si combaterea unor afectiuni. Este foarte bogat in fier, fiind o sursa naturala de combatere a anemiei. Se recomanda femeilor in dieta la menstruatie, cand acestea pierd sange odata cu eliminarea membranei uterine. Ficatul este bogat in vitamina D, o vitamine pe care organismul o secreta in mod natural numai cand ne expunem la soare. Studiile medicale au demonstrat o legatura intre deficitul de vitamina D si starile despresive. Astfel, puteti consuma ficat, galbenus de ou, branzeturi si peste gras pentru ca aceste alimente contin in cantitati mai mari vitamina D. Deasemenea se recomanda ca vara sa va expuneti (in mod corect) la soare.

Vizionare placuta


Kudika
14 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.