Setari Cookie-uri

Trucuri pentru a pacali foamea

Te-ai apucat de dieta, poate chiar ai inceput sa slabesti, dar foamea nu-ti da pace? Visezi la platouri pline de mancare sau dulciurile din vitrina iti fac cu ochiul... eti gata sa abandonezi dieta? Nu mai e cazul! Va voi prezenta cateva trucuri simple pentru a scapa de senzatia chinuitoare de foame.

Lichidele i fructele

Bea multa apa, in special plata, sau fa-ti o limonada. Consumand inainte de masa 250 ml de apa plata, vei manca mai putin. Fructele, in special merele si bananele, sunt foarte satioase si cu continut mic de calorii. Incearca sa rontai indelung dintr-un mar, poti incerca chiar si legume, precum morcovi sau castraveciori. Este foarte important sa rontai incet si sa musti cate putin din fructul sau marul preferat. Fa o adevarata arta din a consuma un fruct i in scurt timp creierul ii va dicta : "satul". Ceaiul verde este foarte bun, atat pentru gustul sau, cat si proprietatile antioxidante, precum si efectul de a topi grasimile. Este ideal in curele pentru slabit, dar daca nu iti place gustul sau, poti consuma orice alt tip de ceai, cu conditia sa fie neindulcit.

Dulce pacalit

Cea mai rapida senzatie de satietate este oferita de dulciuri sau de... gustul dulce. Apeleaza la alimentele dulci, hipocalorice, acelea la prepararea carora s-au folosit indulcitorii artificiali. In supermarketuri se gasesc foarte multe sortimente de bomboane, biscuiti, inghetata sau chiar prajiturele care sunt indulcite cu aspartam sau zaharina. In felul acesta iti satisfaci si pofta de dulce, precum si senzatia de foame.

Un articol de Dr. Ramona Damian, Medic medicina de familie

Sursa:



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.