Setari Cookie-uri

Totul despre sucul de legume

Sucurile de legume sunt deosebit de importante pentru sanatate deoarece reprezinta o sursa sigura de hrana cruda. O dieta bazata pe cruditati este ceea ce avem cu totii nevoie zilnic, iar sucul preparat din legume reprezinta o modalitate la indemana de a obtine cantitati importante de principii alimentare crude si hranitoare.

O obiectie importanta fata de sucul de legume ar fi gustul acestuia, care este mai greu de acceptat. Acest lucru se paote rezolva adaugand la preparearea sucului cantitati mici de fructe precum marele sau strugurii.

Este important ca legumele folosite in prepararea sucurilor sa fie alternate pentru a nu consuma acelasi tip de legume in fiecare zi, fapt ce ar putea conduce la dezvoltarea unor alergii.

Daca in dieta dumneavostra legumele isi gasesc cu greu locul, mai ales cele crude, ar trebui sa va revizuiti comportamentul alimentar si sa nu mai continuati sa va privati organismul de o adevarata sursa de sanatate, pentru ca legumele prospete consumate ca atare sau sub forma sucurilor preparate acasa va aduc substante nutritive, fibre, vitamine si oligoelemente. Cu ele va puteti intari sistemul imunitar, puteti lupta impotriva bolilor de inima si a cancerului.

Un articol de Ciprian Chitu

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.