Setari Cookie-uri

10 kilograme in 3 saptamani?

O noua dieta minune pare a ne ridica moralul. Dieta Martha Vineyard propune scaderea rapid in greutate. Am analizat pentru tine aceasta dieta. Afla verdictul nostru!

O noua dieta minune pare a ne ridica moralul. Dieta Martha Vineyard propune scaderea rapid in greutate. Am analizat pentru tine aceasta dieta. Afla verdictul nostru!

Scurta prezentare a dietei

Roni DeLuz, persoana care a creat aceasta dieta, spune ca este de fapt vorba despre un program de detoxifiere a trupului. Programul poate dura 2 zile, o saptamana sau 21 de zile. In aceasta perioada, este interzis consumul de alimente solide. Supele, sucurile din legume si fructe, apa sunt pe lista de lichide permise. Alcoolul si cafeaua sunt complet interzise. Pentru detoxifiere, lichidele trebuie consumate o data la doua ore.

Exercitiile fizice moderate sunt permise, iar mersul pe jos si yoga sunt cele mai potrivite.

Dupa "scurgerea" a 21 de zile de detoxifiere, se pare ca nici nu ne vom mai dori sa ne atingem de mancaruri nesanatoase.

Principiile dietei

Vinovatii pentru ingrasare gasiti de Roni DeLuz sunt alimentele nesanatoase care contin numeroase toxine. Se presupune ca un organism detoxifiat va functiona mai bine, grasimile vor fi arse mai rapid, iar metabolismul va fi stimulat. Organismul va trebui sa se purifice, celulele vor fi reinnoite, astfel incat dieta minune ne-ar face nu numai slabe, ci si mai tinere, mai sanatoase. Vom vedea mai jos daca este vorba despre o minune sau de o alta gaselnita nesanatoasa.

Planul presupune consumarea exclusiva de lichide, pentru ca acestea, teoretic, sunt mai usor absorbite si metabolizate de organism.

Analiza dietei

Este foarte sigur ca se poate scapa de numeroase kilograme cu ajutorul acestei diet, pentru ca numarul de calorii este foarte mic. Problema este ca vom scapa mai ales de masa musculara si de apa retinuta in organism. Dupa terminarea dietei, kilogramele in plus se vor intoarce, procentul de grasime va creste in dauna masei musculare.

Din dieta lipsesc grasimile si proteine de care avem atat de mare nevoie. Este bine sa se incurajeaza consumul de legume si fructe - desi cea mai sanatoasa forma a lor este cea solida, nu cea lichida. Nu este bine ca privam organismul de substantele necesare pentru functionarea corecta. Mai mult, procesul de masticatie este normal, nu daunator cum pare a fi privit de Roni DeLuz. Organismul nu oboseste, nu are probleme daca noi mestecam mancarea, ci el este astfel creat incat sa permita metabolizarea hranii solide.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Decembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.