Setari Cookie-uri

Doua posibile victime ale vaccinului contra HPV

Am auzit de curand o veste ce m-a cutremurat si anume ca doua femei au murit dupa ce au fost vaccinate contra HPV. Nu se stie exact cauza, totul se ancheteaza inca, insa este o coincidenta ca au murit imediat dupa vaccin? Acest incident m-a inspirat sa va vorbesc nu doar despre avantajele acestui vaccin ci si despre dezavantajele acestuia. Din pacate in aceasta privinta publicul nu a fost la fel de bine informat.

Cat de sigur este acest vaccin? Imi amintesc cu tristete si sentimente de revolta cum mai multi copii de la noi din tara au fost infectati cu HIV prin intermediul unor vaccinuri contra virusului hepatitic B. Desi nu fusese testat suficient iar Franta refuzase acest vaccin, totusi Romania l-a acceptat si l-a impus pentru toti copiii care s-au nascut dupa 1995. Se zvoneste ca vaccinurile au fost intentionat infectate cu HIV, fiind un act conspirativ malefic. Urmarile au fost tulburatoare: zeci de copii au fost infectati cu HIV.

Atunci cand facem o alegere pentru sanatatea noastra ar trebui sa fim foarte atenti in privinta riscurilor la care ne expunem. Sper ca cercetarile medicale sa ne faca viata mai buna intr-un viitor cat mai apropiat.

Un articol de Iulia D.

Vizionare placuta


Kudika
30 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.