Cel mai bun program de nutritie

Cel mai bun program de nutritie
Kudika
30 Aprilie 2008

Programul isi propune sa ajute la constientizarea riscurilor presupuse de o alimentatie neadecvata si de lipsa de miscare, oferind solutii pentru a contracara efectele acestora.

Consiliul National al Audiovizualului si International Advertising Association – IAA Romania lansează „Programul pentru un stil de viata sanatos”, campanie sociala menita sa educe populatia Romaniei cu privire la rolul alimentatiei echilibrate si al exercitiului fizic in asigurarea si mentinerea unui stil de viata sanatos.

Programul isi propune sa ajute la constientizarea riscurilor presupuse de o alimentatie neadecvata si de lipsa de miscare, oferind solutii pentru a contracara efectele acestora.

Un stil de viata sanatos inseamna un comportament nutritional echilibrat, completat de exercitiu fizic. Acestea sunt ideile de baza pe care campania urmareste sa le comunice grupurilor tinta carora li se adreseaza.
Recunoscand faptul ca, in cadrul familiei, femeia are cel mai mare interes fata de alimentatie si de modul in care aceasta ii influenteaza propria viata si pe a celor din jur, o componenta a campaniei cuprinde activitati destinate special femeilor.

Acestora li se adreseaza unul dintre spoturile TV care promoveaza campania, dar si programe specifice, ce incurajeaza interactiunea directa si schimbul de experiente si pareri referitoare la imbunatatirea obiceiurilor alimentare.

Celalalt segment pe care „Programul pentru un stil de viata sanatos” il abordează este reprezentat de tineri, o categorie sociala in dezvoltarea careia exercitiul fizic si alimentatia corecta joaca un rol hotarator. Pentru a comunica cu acestia, pe langă TV, campania foloseste mediul care se adreseaza cu precadere tinerilor, internetul. Spotul TV are rol de teaser si ii îndruma catre website-ul www.putindinfiecare.ro, ce urmeaza a fi lansat la inceputul verii. Acesta va fi un mediu interactiv prin care tinerii vor afla mai multe despre o nutritie echilibrata, despre miscare si beneficiile aduse de un stil de viata sanatos.

Constienti de dimensiunea reala a problemei stilului de viata la romani si importanta care trebuie acordata acestui aspect, ideea unei campanii nationale de educare a venit in mod natural pentru CNA si IAA.

"Lansarea unei campanii de nutritie sub egida IAA este consecinta fireasca a preocuparii noastre pentru o buna informare a consumatorilor. Industria de comunicare din Romania, reunita in parteneriatul unic al IAA, joaca un rol important in educarea pentru un stil de viata corect, in care alimentatia echilibrata si activitatea fizica joaca roluri de o egala importanta. Suntem convinsi ca prin aceasta campanie vom reusi sa transmitem aceste mesaje'", declară Felix Tataru, Preşedinte IAA.

Vizionare placuta

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri