Setari Cookie-uri

O noua arma contra surplusului de kilograme

O echipa de cercetatori britanici a inventat un tratament care poate aduce o raza de speranta celor care se lupta cu surplusul de kilograme. Noua terapie se bazeaza pe atasarea unui dispozitiv numit VBLOC la nervii vagi ai persoanei ce doreste sa slabeasca, printr-o operatie laparoscopica.

Tratamentul este putin invaziv, pentru ca se realizeaza prin operatie laparoscopica. Fata de alte operatii pentru obezitate, cum ar fi micsorarea stomacului prin plasarea unor benzi sau inele, ori bypassul gastric, acesta interventie lasa intact stomacul, singura modificare fata de normal constand in plasarea electrozilor pe nervii vagi.

In by-passul gastric, stomacul si intestinele sunt separate, ceea ce genereaza riscul unor infectii sau hemoragii. Cu VBLOC, stomacul nu este divizat, iar riscurile sunt considerabil mai mici.

Procedeul terapeutic se dovedeste si foarte eficient. Unul dintre pacientii care a suferit acesta interventie in decembrie marturiseste ca a slabit 20 de kilograme, dupa ce a inceput terapia VBLOC.

Efectul noii inventii de control al obezitatii este in studiu in mai multe centre din interiorul si din afara Statelor Unite. Procedura este simpla, eficace si practic lipsita de riscuri. Totusi, pentru a se putea verifica eficienta ei la scara larga si eventualele efecte adverse sunt necesare mai multe studii, pentru ca este o terapie noua si inca nu se cunosc efectele sale pe termen lung.

Un articol de Ciprian Chitu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Mai 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.