Setari Cookie-uri

Top 10 alimente pentru mentinerea tineretii

Din pacate timpul nu iarta pe nimeni. Chiar daca nu s-a inventat inca acea licoare minune care sa ne intinereasca ori sa ne conserve total tineretea, totusi natura ne-a oferit cateva posibilitati de a ne prelungi tineretea si totodata frumusetea.

7. Nucile

Studiile arata ca mineralele, precum cuprul, ajuta corpul sa fabrice mai multa elastina. Aceasta proteina ajuta pielea sa isi mentina flexibilitatea, redandu-i tineretea, impiedicand aparitia ridurilor si mentinand tonusul pielii. Suficient cupru pentru efectele de mai sus contin nucile, astfel ca nu ezitati sa le consumati ori de cate ori aveti ocazia. Atentie insa la faptul ca nucile sunt foarte calorice, iar in cantitati mai pot ingreuna functia hepatica.

8. Afinele

Afinele sunt foarte gustoase si totodata foarte sanatoase. Prezinta proprietati importante la nivelul organismului, cum ar fi lupta impotriva infectiilor, proprietati antihemoragice si hemostatice (fiind utile atat in diverse hemoragii cat si in menstruatia abundenta), sporesc acuitatea vizuala, grabesc vindecarea ranilor etc. Prin continutul lor bogat in minerale si vitamine afinele ajuta organismul la reglarea metabolismului, mentinerea homeostaziei, a vitalitatii si a tineretii.

Citește și:

9. Rosiile

In special consumate proaspete, rosiile va aduc un aport important de viatmina A, C, calciu si potasiu. De asemenea rosiile contin si alte substante benefice pentru organism, oligoelemente si licopenul, pigmentul care le confera culoarea rosie. Acesta este un puternic antioxidant si ajuta pa prevenirea aparitiei cancerelor, bolilor cardio-vasculare si totodata ajuta la mentinerea tineretii luptand impotriva ridurilor si avand efecte benefica asupra ochilor, parului, unghiilor si pielii. Nu în ultimul rand, aplicate extern la nivelul tenului, rosiile trateaza cu succes acneea.

10. Marul

Marul este inzestrat cu o multitudine de insusiri: gust bun, aspect placut si substante nutritive foarte sanatoase. Continutul redus de calorii si numeroasele fibre pe care le contine fac ca marul sa reprezinte un adevarat izvor de sanatate si vitalitate. Bogate in vitaminele A, B1, B2 si C, dar si in substante nutritive, precum magneziu, fosfor, fier si potasiu, merele au numeroase beneficii asupra sanatatii noastre precum: asigura un bun tranzit intestinal, reduc colesterolul, previn bolile cardiovasculare, previn ateroscleroza, confera elasticitate si fermitate pielii, au efect exfoliant pentru ten, previn accidentele vasculare cerebrale, mentin glicemia la nivel normal, previn osteoporoza, scad riscul formarii calculilor urinari etc. Datorita proprietatilor sale, marul a ajuns sa fie unul dintre cele mai comune fructe, fiind prezent pe masa fiecaruia dintre noi.

Citește și:

O alimentatie sanatoasa va ajuta nu numai la mentinerea tineretii, ci si la imbunatatirea considerabila a calitatii vietii. Consumati zilnic legume si fructe, iar bolile vor ramane la distanta de dumneavoastra.

Un articol de Iulia D.

Vizionare placuta


Kudika
25 Iunie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.