Setari Cookie-uri

Dieta in sezonul cald

2.63 (Ratingul specialistilor)

Pro

Hipocalorica
Usureaza digestia
Hidratanta
Vitaminizanta

Contra

Nu este indicata in sezonul rece
Boli cardiovasculare
Detoxifiere
Diabet
Sanatoasa
Slabire pe termen lung
Slabire termen scurt
Usor de urmat

Voteaza si tu aceasta dieta

0 din 0 voturi

Vara este anotimpul potrivit pentru eliminarea kilogramelor in plus, pentru ca in acesta perioada organismul nu mai are nevoie de energia unor alimente bogate caloric. Acest lucru se reflecta intr-un apetit mai scazut - pasul cel mai important catre silueta mult dorita. In plus, pe parcursul verii este mult mai usor de urmat o dieta echilibrata si diversificata, datorita marii varietati alimentare specifice acestui sezon, mai ales in ceea ce priveste fructele si legumele. Se vor evita in acest mod dietele drastrice, care solicita inutil organismul, iar rezultatele pentru silueta si sanatate le vei obtine bucurandu-te in acelasi timp de toate deliciile alimentare ale acestui anotimp.

Fasolea verde si uscata:

Fasolea cu toate soiurile ei dar si rudele sale apropiate, mazarea si lintea, sunt bogate in nutrienti si surse importante de fibre, fier si proteine. Fasolea este un substituent bun al carnii in dietele vegetariene, pentru ca acesta are o mare cantitate de proteine. Fibrele pe care le aduce au rol in mentinerea unui tranzit intestinal normal.

Inlocuirea proteinelor de origine animala cu fasole reduce aportul caloric, scade cantitatea de grasimi saturate si este complet lipsita de colesterol. Fasolea mentine senzatia de plenitudine mai mult timp si scade apetitul pentru alimentele bogate in grasimi.

Fasolea reprezinta o sursa excelenta de folati. Un aport adecvat de folati mentine cordul in parametrii optimi si este foarte important pentru viitoarele mamici si pentru sanatatea fatului.

Apa

Elementul cheie in dietele concepute special pentru sezonul cald este apa. Apa nu are valoare calorica, insa ea este liantul majoritatii proceselor metabolice din organism. Ea ajuta la digestie, la eliminarea toxinelor din organism, la mentinerea temperaturii corpului.

Citește și:

In timpul verii deshidratarea organismului este foarte accentuata. Pe langa apa se pierd si foarte multe saruri minerale, rezultatul fiind o stare de slabiciune generalizata. De aceea in afara apei plate, necesarul zilnic de lichide din timpul verii, de aproximativ 2 -3 litri, trebuie sa fie atins si prin consumul unor lichide ce contin vitamine si minerale precum apa carbogazoasa si sucurile de fructe.

Un articol de Ciprian Chitu

Vizionare placuta


Kudika
2 Iulie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.