Setari Cookie-uri

Top 10 alimente care reduc colesterolul

Subiectul colesterolemiei (concentratia colesterolului in sange) este unul foarte discutat si controversat. Este improtant sa aflam cateva amanunte despre colesterol, insa mult mai practic si util pentru cititorii nostri este ca acestia sa cunoasca factorii care cresc colesterolemia, cum sa se protejeze de unii dintre acestia si ce masuri trebuie luate pentru mentinerea la normal a colesterolemiei.

9. Lecitina: aceasta este cunoscuta ca avand efecte asupra sistemului nervos, fiind un adjuvant in starile de oboseala psihica, de suprasolicitare intelectuala etc. Insa lecitina este o substanta indispensabila ficatului, ajutand in desfasurarea functiilor acestuia, fiind implicata in reglarea secretiei bilei (fierei) si totodata regland concentratia colesterolului. Un aport corespunzator de lecitina impiedica depunerea colesterolului pe vasele de sange. Surse de lecitina: galbenus, ulei vegetal, cereale integrale, boabe de soia, lapte etc.

10. Vinete: acestea contin vitamina P si C care ajuta la scaderea colesterolului in sange, reducand riscul ca acesta sa se depuna la nivelul peretilor vaselor sanguine, dezvoltand diverse patologii cardio-vasculare, inclusiv infarct miocardic.

Ce alimente trebuie sa evitati:
- Oua prajite si prajelile in general
- Unt
- Frisca, inghetata, creme de prajituri grase
- Carne grasa (oaie) sau carne de porc
- Mezeluri

Citește și:

Un articol de Iulia D.

Vizionare placuta


Kudika
28 August 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.