Dieta macrobiotica a fost intiata de un filosof japonez pe nume George Ohsawa ce dorea sa gaseasca un regim sanatos, care sa previna bolile si totodata sa le vindece, el insusi fiind bolnav. Ideea de baza a dietei era de a consuma alimente ce contin in mod egal energiile yin si yang, cum ar fi cerealele, pestele si unele alimente, cu conditia ca toate sa provina direct din natura, nemodificate, neprelucrate. Alimentele yin sunt mai dulci, iar cele yang sunt mai sarate.

Par deshidratat, aspru si lipsit de stralucire? Am gasit solutia!

Dieta macrobiotica este de fapt un mod de viata in armonie cu natura, cu mediul inconjurator. Se stie ca sanatatea noastra depinde foarte mult de mediul inconjurator. Deita macrobiotica este un regim de hrana sanatos, cu limite si totusi fara, avand la baza o serie de alimente indicate spre consum, insa cantitatea, asocierea acestora si modul de preparare este stabilit de fiecare om in parte, asa cum simte fiecare necesitatile organismului sau.

Ce alimente sunt permise in dieta macrobiotica?

Deita macrobiotica uimeste prin simplitatea sa, in contrast cu lumea din ce in ce mai complexa si artificiala. Alimentele permise in dieta macrobiotica sunt in stare naturala, neprelucrate, nerafinate in fabrici, pur si simplu nesuspuse niciunui proces. Pentru ca in ziele noastre unele produse naturale sunt greu de gasit, se accepta unele derivate alimentare care au pastrat totusi starea naturala a alimentului de baza. Dieta reprezinta stabilirea unei legaturi cu natura din jur de a carei calitate depinde peste 90% din sanatatea noastra.

Desi persoanele ce tin aceasta dieta au libertatea de a manca asa cum doresc alimentele, de a le combina si prepara dupa propriul gust, caci fiecare om este unic, totusi sunt recomandate unele alimente:
- Cerealele integrale si produse derivate din acestea: orezul brun, orzul, graul integral si ovazul. Acestea reprezinta 50-60% din dieta macrobiotica, fiind consumate zilnic. Alte cereale pot fi consumate mai rar: graul bulgur (grau uscat si apoi sfaramat), cuscus, faina de porumb, fulgi de secara sau de orz. Se consuma fierte sau sub forma de germeni.
- Legumele proaspete sau preparate in supe reprezinta aproximativ 30% din hrana zilnica. Legumele recomandate sunt: fasole, linte, soia, varza, bok choy (varza chinezeasca), broccoli, conopida, ceapa, dovlecel, nap, morcovi, ridichi, iar mai rar: ciupercile, castravetii si telina.
- Ca bauturi se recomanda apa plata, nu minerala.

Ce alimente sunt indicate a se consuma ocazional?

Patru greseli pe care le faci cand gatesti cu ulei de masline
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: