De ce sa consumi zilnic iaurt - opinia medicului specialist

De ce sa consumi zilnic iaurt - opinia medicului specialist
Kudika
16 Septembrie 2008

Iaurtul este un aliment cu multiple virtuţi ţn păstrarea şi promovarea sănătăţii, cunoscute din timpuri străvechi. Acestea derivă atÔt din conţinutul său nutriţional, complet şi bine echilibrat la nivelul nutrienţilor majori, cţt şi din contribuţia bacteriilor lactice active (Lactobacillus Bulgaricus şi Streptococcus Thermophilus). Aceste bacterii aduc consumatorilor, beneficii pentru sănătate, precum: ameliorarea digestiei lactozei (inclusiv pentru persoanele cu deficit de lactază), stimularea răspunsului imunitar nespecific, reducerea riscului de cancer de colon prin promovarea mecanismelor de degradare fermentative ţn dauna celor putrefactive.

Reducerea duratei tranzitului intestinal (80% din durata tranzitului are loc in colon) are doua consecinte principale:
- scurtarea duratei disponibile pentru fenomenele degradative din intestin, fenomene potential generatoare de compusi organici toxici si iritanti pentru intestin
- scurtarea duratei disponibile pentru absorbtia intestinala a compusilor organici toxici si iritanti

Prin aceasta,Bifidus ActiRegularis contribuie la purificarea organismului (reducerea generarii de toxine, eliminarea mai rapida a celor existente).

Studiile clinice efectuate pe grupuri de persoane sanatoase au demonstrat, in mod repetat si la esantioane diverse ca varsta si locatie geografica / stil de viata si alimentar, efectul de reducere a duratei tranzitului intestinal si de imbunatatire a confortului digestiv.

Profesor Universitar Doctor Radu VOIOSU
Medic primar hepatologie şi gastro-enterologie
Vicepreşedinte al Societăţii Române de Gastroenterologie

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri