In zilele noastre tot mai multe boli apar datorita ritmului alert si haotic de trai, multe probleme de sanatate avand la baza o alimentatie necorespunzatoare, nociva in timp pentru organism.
Concluzionand, mancand putin, stomacul nu se dilata excesiv, foamea este inhibata devreme, la cantitati mici de alimente. Insa pentru a nu avea deficite alimentare, aceste mici mese trebuie sa fie dese. Sa va ofer un contraexemplu. Sunt persoane care afirma “manac o data pe zi si tot iau in greuatte”. Cum se intampla aceasta? Organismul, daca nu este hranit suficient, considera ca aintrat intr-o criza de alimentatie si incepe sa “puna de-o parte”, in depozite adipoase, tot ce poate acumula. Intr-un metabolism normal organismul nu are tendinta de a depozita in exces nutrientii.
Alimente sanatoase
Este recomandat sa incercati pe cat posibil evitarea mancarii din oras, fripturile de porc, salatele cu sosuri de maioneza, supele cremoase, painea alba (se prefera cea integrala), sosurile. Este de preferat sa consumati salate fara sosuri si carne de pui, vita sau peste la gratar. Inlocuiti maioneza din salate cu condimente, spre exemplu lamaie, otet, ceapa, usturoi, busuioc si alte plante aromate. Consumati la cele doua mese mici din timpul zilei (in afara celor trei principale) fructe si legume cu fibre, spre exemplu citrice, morcovi, gulii, salate etc. Evitati din salate orezul, semintele, alunele (calculate, s-a concluzionat ca o aluna are atatea calorii cat in camion de castraveti), aceste alimente fiind foarte calorice.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Giulia Anghelescu, la spital din cauza unui aliment aparent sănătos: Aveți grijă ce mâncați!
- Anii în care oamenii au mâncat coajă de copac: Adevărul dureros despre Foametea din România (1946–1947)
- Jennifer Lopez, meniu strict în România. Ce a mâncat diva la București în timpul șederii
Evitati mancarurile care contin prajeli precum si pe cele fin rafinate sau care contin zhar rafinat, acestea cresc secretia de insulina (care determina senzatia de foame si hranirea excesiva a celulelor).
Un articol de Iulia Dibu