Setari Cookie-uri

De ce dietele nu dau rezultate sau ne ingrasam dupa oprirea lor?

Fiecare dintre cei care au tinut o dieta cunoaste faptul ca de cele mai multe ori acestea sunt greu de respectat si nu neaparat dau rezultate ori dupa intreruperea lor surplusul de kilograme reapare sau chiar se intampla ca respectivele persoane sa depaseasca ulterior greutatea pe care au avut-o inainte de a incepe dieta.

Nici dietele care elimina radical grasimile nu sut eficiente. Aceasta pentru ca unele grasimi mobilizeaza la randul lor alte grasimi din depozite, conform expresiei “cui pe cui se scoate”. Este vorba despre acizii rasi esentiali (care se gasesc mai ales un uleiuri) care au aceasta functie si in lipsa carora nu sunt mobilizate depozitele adipoase, deci nu veti slabi.

Asadar, in ciuda aparentelor, o dieta corecta care sa dea rezultate cuprinde cate un pic din toate categoriile de nutrienti, insa cu precadere anumite alimente care sunt benefice pentru sanatate: fructe, legume, uleiuri (masline, floarea soarelui, dar nu pentru prajeli ci in salate), carne de pui, vita sau peste (porcul este mai toxic, mai gras si nu este indicat, chiar daca este foarte gustos), lactate, cereale (glucide benefice pentru organism) etc.

Citește și:

Evitati indulcitorii artificiali sau (folosirea lor seamana cu a tine o dieta din care scoatem glucidele), mezelurile, sucurile din comert (sunt bune cele facute in casa sau ceairile), carnatii si alte preparate asemanatoare, alimentele prepreparate, supele la plic, cremele de prajituri, frisca, sosurile cu maioneza etc. Nu uitati ca este important atat ceea ce mancati, cat si cantitatea a ceea ce mancati. Este preferabil sa aveti 3-5 mese pe zi, insa in cantitati mici, o farfurie de macare pentru mesele principale (eventual si un bol de supa la masa de pranz) si o masa reprezentata doar de fructe si salate.

Vizionare placuta


Kudika
9 Martie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.