Setari Cookie-uri

Dieta la menopauza

1.83 (Ratingul specialistilor)

Pro

Echilibreaza metabolismul
Efecte detoxifiante
Efecte calmante

Contra

Vizeaza o anumita grupa de varsta
Nu are ca scop principal slabirea
Boli cardiovasculare
Detoxifiere
Diabet
Sanatoasa
Slabire pe termen lung
Slabire termen scurt
Usor de urmat

Voteaza si tu aceasta dieta

3.67 din 3 voturi

Menopauza este o perioada fireasca a vietii fiecarei femei in care au loc anumite modificari in organism, modificari ce pot avea consecinte atat pe plan fizic, cat si pe plan psihic. Pentru a inlatura sau a diminua anumite simptome ale menopauzei care ne pot da batai de cap fara sa apelam la ajutorul tratamentelor hormonale, dieta trebuie adaptata necesitatilor organismului.

Alimentele ce contin vitamina E in cantitate mare (nucile, alunele, soia, germenii de grau, soia, legumele, carnea de pui) au de asemenea un efect favorabil in diminuarea valurilor de caldura. O alta vitamina, vitamina B6 influenteaza pozitiv starile de irascibilitate si joaca un rol important in metabolismul grasimilor, unele cercetari demonstrand eficienta acesteia si in reglarea tensiunii premenstruale. Consumati asadar alimente precum morcovi, telina, hrean, varza, broccoli, fructe de anason, lactate, branzeturi, galbenus de ou, bogate in aceasta vitamina.

La menopauza, organismului trebuie sa ii fie asigurata cantitatea zilnica de calciu de 1200-1500 mg si poti face acest lucru consumand produse lactate cu o concentratie mare de calciu, alimente precum brocolli, prune, smochine, etc. Fereste-te de consumul exagerat de cafea, deoarece cofeina impiedica organismul sa asimileze calciu intr-un mod corespunzator. Incearca de asemenea sa reduci consumul de alimente ce contin grasimi saturate. Acestea cresc nivelul colesterolului si favorizeaza depunerile de colesterol de pe artere. De asemenea, nu ezita sa consumi carne de peste si tine cont de faptul ca somonul si macroul contin omega 3, grasimi nesaturate, ce au rol in prevenirea afectiunilor inimii si a degradarii capacitatilor cerebrale.

Citește și:

Sursa: Garbo.ro

Citeste si alte articole pe Garbo. Noi iti recomandam:

Ce coafuri se poarta si impresioneaza in 2009?

Ritualuri fascinante de infrumusetare a parului

8 trucuri ca sa scapi de cearcane

Vizionare placuta


Kudika
10 Aprilie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.