Setari Cookie-uri

Spune-mi despre relatia ta cu mancarea, ca sa-ti spun despre relatia cu tine

Mancarea, ca si moda, poate fi una dintre cele mai relevante modalitati de exprimare a identitatii personale. Suntem ceea ce mancam, spune o vorba veche romaneasca, insa psihologii sunt de parere ca si felul in care mancam ne dezvaluie mult despre felul nostru de a fi. De cele mai multe ori, comportamentul si obiceiurile noastre alimentare le plasam strategic in carca celor 7 ani de acasa, a stilului de viata sau a obisnuintei. Sunt persoane care niciodata nu acorda timpului mesei mai mult de 10 minute pretextand ca au altceva mai important de facut.

Daca ai tendinta de a manca mult mai ales atunci cand esti stresata si preocupata de ceva anume – Simti nevoia de stabilitate, de certitudine in viata ta, de mai multa siguranta si incredere in tine. Nu iti plac lucrurile dezorganizate si nu stii cum sa treci cu brio peste situatiile criza, neasteptate. Provocarile te panicheaza daca ies din aria ta de interes.

Daca iti adaptezi dieta la legumele si fructele specifice anotimpului -Iti place sa tii pasul cu timpul, cu moda, cu oamenii din jurul tau, cu tot ceea ce misca si traieste in viata ta. Adopti fara ezitare tot ceea ce ti se pare inedit si nou in jurul tau. Iti place sa fii considerata un trend-setter si ca esti la randul tau un punct de reper pentru cei din jur.

Daca nu esti adepta exceselor culinare – Esti o persoana blanda, calculata, atenta si preocupata fata de propria persoana, lipsita de spontaneitate, careia ii plac lucrurile cu o ordine prestabilita. Te ingrozesc excesele de orice tip, lucrurile socante, vulgare si oamenii care indraznesc sa iasa din banca lor.

Citește și:

Daca nu te ridici de la masa pana cand nu te-ai saturat – Esti adepta exceselor in tot ceea ce faci, iar echilibrul tau emotional este extrem de delicat. Esti o personalitate colerica, actionezi de multe ori fara sa gandesti, esti impulsiva, irascibila si te limitezi la a-i judeca pe ceilalti prin prisma a ceea ce fac.

Daca gatesti cu atentie si migala si gatitul iti ia mult timp - esti perfectionista, iti place sa faci toate lucrurile ca la carte chiar daca acest lucru inseamna sa investesti mult timp si efort. Atunci cand nu iti iese totul asa cum ai planuit, ai tendinta de a te dezaprecia si de a fi extrem de dezamagita de propriile abilitati.

Daca te entuziasmeaza experimentele culinare inseamna ca esti o persoana orientata spre noutate, pasionata de lucrurile neobisnuite, iesite din comun. Iti place sa iesi in evidenta, sa fii diferita de cei din jurul tau. Esti usor excentrica, poate chiar extravaganta, si consideri ca viata ti-a fost data pentru a incerca de toate.

Citește și:

Daca refuzi sa incerci mancaruri pe care nu le-ai mai consumat pana acum sau sa gatesti ceva nou – Esti reticenta fata de nou, iti place sa traiesti in trecut, uiti de prezent si iti este teama de viitor.

Daca esti un adevarat gurmand, insa al mancarurilor preparate de altcineva/ Daca la un restaurant comanzi de cele mai multe ori ceea ce comanda si ceilalalti -Intotdeauna ii plasezi pe ceilalti deasupra ta indiferent daca au sau nu dreptate. Te dezapreciezi pentru a-i ridica in slavi pe cei din jur. Esti influentabila si multe din deciziile pe care le ai au legatura cu dorintele celorlalti.

Vizionare placuta


Kudika
13 Aprilie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.