Setari Cookie-uri

De ce ne ingrasam dupa dieta?

In primul rand trebuie sa stiti ca nu dupa orice fel de dieta se produce revenirea la greutatea initiala, precedenta momentului in care v-ati apucat de regim. In general majoritatea persoanelor aleg o dieta nu prea lunga, astfel incat sa nu isi abtina poftele prea mult timp. Si chiar daca ar alege o dieta mai lunga, este greu de respectat.

De asemenea in timpul unor astfel de diete organismul slabeste atat ca posibilitate de aparare cat si ca regenerare. Astfel devine vulnerabil in fata stresului. Numeroase studii au demonstart ca in 80% din cazuri stresul are printre efecte cresterea in greutate.

De asemenea prin faptul ca organismul incearca sa minimalizele consumul energetic in timpul dietei pentru ca primeste prea putini nutrienti si incearca sa-i depoziteze (considerand a fi criza) metabolismul bazal scade si organismul se leneveste. Astfel scade foarte mult interesul pentru sport, chiar daca este vorba de miscarile de rutina ci nu de mersul la sala. Acesta reprezinta inca un motiv pentru care arderea caloriilor ingerate nu se produce, acestea urmand a fi depozitate. Urmarea: cresterea in greutate, dar si aparitia unor afectiuni precum boli cardio-vasculare, endocrine, articulare etc.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Mai 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.