Setari Cookie-uri

Efectele contraceptiei de urgenta asupra menstruatiei

Se intampla si nu este un caz deloc rar ca o femeie sa intretina relatii sexuale neprotejate cu ejaculare intravaginala in lipsa unei protectii contraceptive. Astfel ca, din dorinta de a nu ramane insarcinata, apeleaza la contraceptia de urgenta numita popular "pilula de a doua zi".

Alinaalboiu a luat pastila de a doua zi: "Eu am luat pilula de a 2-a zi, de vreo 4 ori in 6 ani si nu am avut nici un simpton de pe pliantul lor. La mine nu a intarziat niciodata menstruatia, tot timpul mi-a venit ca de obicei, asa ca, banuiesc ca depinde de organismul fiecareia."

Steauabenicia a luat si ea pilulele acestea si spune ca: "Buna, am luat si eu o data pilula si mi a venit ciclul mai devreme...acum fiecare organism se manifesta in felul sau...cred eu."

Lory84 ne atrage atentia si aspura altor efecte negative ale contraceptiei de urgenta: "Normal ca o deregleaza... poate sa iti vina mai devreme su mai tarziu decat ar trebui.... si nu tre sa o ei de mai mult de 2 ori pe an ca nu sunt bomboane, e normal sa aiba efecte asupra organismului tau ca practic te joci cu hormonii.
Aveti grija cu aceasta pastila, am cunoestinte care au abuzat de ea si acum vor sa faca copii si nu mai pot."

Citește și:

Inainte de utilizarea oricarui medicament este indicat sa ii cititi prospectul, acesta desi contine cuvinte de specialitate nu este neaparat medicilor adresat, ci poate ca tocmai pacientii care iau aceste medicamente fara prescriptie medicala ar trebui sa il citeasca. Va asteptam cu pareri si sfaturi privind contraceptia de urgenta pe Forumul Healthy sau mai jos in rubrica de comentarii.

Vizionare placuta


Kudika
9 Iunie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.