Setari Cookie-uri

Candidoza vaginala: cauze si remedii eficiente

Candidoza este deja considerata ca fiind o boala pe care fiecare femeie activa sexual o face macar o data in viata.

Insa nu sunt excluse cazurile in care candidoza vaginala apare la femei care inca nu si-au inceput viata sexuala si aceasta pentru ca aceasta afectiune micotica nu este strict dependenta de actul sexual ci poate fi cauzata de diversi alti factori.

Ce este candidoza vaginala?

Candidoza vaginala este o afectiune caracterizata prin inflamatia mucoasei vaginale, fiind insotita de dureri, prurit (mancarime) si secretii modificate. Candidoza vaginala este produsa de o ciuperca numita Candida albicans, ciuperca ce traieste in mod normal in flora vaginala avand rolul alaturi de alte microorganisme si mecanisme fiziologice in curatarea si mentinerea imunitatii vaginale. In anumite conditii insa pH-ul vaginal se modifica si atunci candida albicans se inmulteste in exces, dand nastere patologiei numite candidoza. In aceste conditii de dereglare atat a pH-ului cat si a florei vaginale se pot forma si alte infectii locale, adesea acestea se asociaza unei candidoze netratate.

Citește și:

candidoza vaginala

Foto: Foundry, Pixabay.com

Candidoza vaginala: simptome

Simptomatologia vaginozei depinde atat de cauza, cat si de sensibilitatea femeii si a gradului de multiplicare micotica. Astfel ca simptomatologia variaza de la una slaba, aproape insesizabila si de multe ori “trecuta cu vederea” de femei pana la una acuta, intensa, cu crampe chiar la nivelul abdomenului inferior. Cele mai frecvente simptome ale candidozei constau in primul rand in modificarea caracteristicilor secretiilor vaginale, dar sunt si alte simptome asociate:

- modificarea secretiei vaginale la nivelul tuturor caracteristicilor sale: miros, consistenta si abundenta. Astfel, secretiile devin mai abundente, au un miros intepator si aspect adesea branzos, daca nu albicios. Aceste secretii apar indiferent de perioada ciclului menstrual in care femeia se afla. Pentru mai multe informatii despre caracteristicile normale si anormale ale secretiei vaginale cititi articolul: Secretia vaginala, marker al sanatatii tale.

Citește și:

    - Disconfort vaginal in timpul actului sexual: durere, mancarime, intepare, senzatie de arsura, simptomele variaza;

    - Prurit vaginal si vulval, chiar si pe labii (senzatie de mancarime); uneori la examenul vizual femeia prezinta leziuni de grataj (scarpinare);

    Vizionare placuta


    Kudika
    13 Iulie 2009
    Echipa Kudika

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.