Setari Cookie-uri

Sa aflam cum se trateaza infectia cu HPV!

Virusul Papilloma Uman este mult mai raspandit decat se crede, aproximativ 90% din populatie contactandu-l o data in viata. Din fericire, dintre toti acestia un bun procent reusesc sa il respinga, sistemul imunitar facandu-si datoria. Restul insa, care nu reusesc sa invinga virusul, fac parte din nefericitii care il poarta si suporta efectele mai grave sau mai putin grave al acestuia.

Cum tratam infectia cu HPV?

Aceasta infectie prezinta tratament individualizat in functie de zona de piele infectata, gradul evolutiv al leziunilor si eventual simptomatologie adiacenta daca este cazul (modificarea secretiilor glandulare, estetica, sangerari etc).

Tratamentul verucilor (negilor) poate fi realizat cu diferite creme care au rolul de a distruge respectivele celule (Condylox, Aldara, tratamentul cu solutia podophyllin, solutia de acid trichloracetic (TCA) sau acid bichloracetic (BCA) etc).

Alte metode constau in crioterapie (prin ighet), extirparea chirurgicala, cu electrobisturiu sau eliminarea cu laser.

In cazurile in care leziunile HPV au determinat deja lezini precanceroase se va face extirparea chirurgicala a tesutului respectiv cu tot cu marginile de siguranta (intre 0,5 pana la cativa centimetri in tesutul care aparent pare sanatos considerandu-se ca ar putea fi infectat dar nu este vizibil, marginile se stabilesc in functie de localizarea leziunii). In cazul atipiilor la nivelul colului uterin (displazia cervixului) se va face conizatia tesutului respectiv, extirparea lui chirurgicala.

Citește și:

Ce este important sa retineti si, din pacate, trist, este faptul ca indiferent daca leziunea de HPV a fost inlaturata (veruca, condilomul), ea nu este unica, ci mai exista undeva, la nivelul mucoaselor sau pielii, si alte celule infectate, insa care nu s-au divizat, infectia nefiind vizibila. Aceasta infectie cu HPV nu se vindeca, ci doar sunt extirpate “eruptiile” sale sub forma de negi, condiloame etc, insa oricand o noua eruptie poate avea loc. De aceea mai ales persoanele care prezinta HPV genital, in special femeile, pentru ca ele nasc si exista posibilitatea ca HPV sa fie transmis la copil in timpul nasterii daca exista local excrescente, aceste persoane trebuie sa faca un tratament minimal pe termen lung, un tratament preventiv pentru eruptia sub diverse forme lezionale ale HPV, astfel ca medicii indica respectivelor femei ca lunar sa foloseasca numite lotiuni, creme, unguente care se aplica local pentru prevenirea formarii negilor si de asemenea trebuie sa efectueze controale medicale cu regularitate. Am sesizat ca foarte multe dintre femeile depistate cu HPV sunt speriate, dar nu este cazul, daca urmati tratamentul indicat de medic si efectuati cu regularitate controalele medicale orice evolutie nefasta poate fi prevenita si de asemenea puteti face copii.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Iulie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.