Setari Cookie-uri

3 plante medicinale pentru femei

Femeile sunt mai sensibile atunci cand vorbim de sanatate, respectiv rezistenta la boli. De asemenea datorita sctructurii anatomice a unor organe precum cele genitale, dar si a ciclurilor menstruale si perioadei sangerande, oscilatiilor hormonale, femeia necesita o ingrijire de sine mai atenta. Cu mult timp in urma nu existau medicamentele si posibilitatile de acum, astfel ca femeile se foloseau de medicina naturala, bucurandu-se de efectele unor plante si avand o sanatate mai buna decat acum.

Femeile sunt mai sensibile atunci cand vorbim de sanatate, respectiv rezistenta la boli. De asemenea datorita structurii anatomice a unor organe precum cele genitale, dar si a ciclurilor menstruale si perioadei sangerande, oscilatiilor hormonale, sarcinilor, femeia necesita o ingrijire de sine mai atenta. Cu mult timp in urma nu existau medicamentele si posibilitatile de acum, astfel ca femeile se foloseau de medicina naturala, bucurandu-se de efectele unor plante si avand o sanatate mai buna decat acum.

In ceea ce priveste ingrijirea intima genitala a femeilor, cateva plante medicinale s-au dovedit de-a lungul timpului a face minuni si a rezolva probleme din sfera genitala pe care cu greu medicatia si medicina moderna le combate uneori. Mai exact, aceste plante sunt folosite in primul rand ca preventie, capacitatea lor curativa fiind insa mai limitata.

Citește și:

3 plante medicinale pentru femei

1. Iarba Tang Kuei (Angelica Sinensis), supranumita si “ginsengul femeilor”, este folosita de secole in regimul zilnic al chinezilor, fiind un bun ingredient al supelor. Capacitatile farmacologice ale acestei plante sunt numeroase, precum:
- Imbunatateste functia reproductiva, stimuland fertilitatea;
- Normalizeaza ciclul menstrual, inlaturand durerile musculare si regland perioada sangeranda a ciclurilor, fiind utila in metroragii, dar si in menoragii. De asemenea ciclurile menstruale devin regulate;
- actiune antiinflamatoare;
- actiune antireumatica;
- produce efect de inviorare ridicand tensiunea scazuta, regland centrul vasomotor in afectiuni ale organelor vitale;
- Intensifica senzatiile sexuale prin imbunatatirea vascularizatiei in sfera genitala, facilitand orgasmul la femei, dar si erectia barbatiilor;
- Combate anemia;
- Reface trazitul intestinal, fiind utila mai ales in costipatie sau bolborisme;
- Tonic cardio-vascular.

Citește și:

2. Traista ciobanului
Aceasta planta este deosebit de importanta pentru femei prezentand proprietati deosebite care ajuta la ameliorarea simptmelor si abundentei sangerarilor din timpul menstruatiei. Se recomanda sa se bea 2-3 cesti de ceai de traista ciobanului pe zi pentru ameliorarea spasmelor din timpul menstruatiei. De asemenea pentru femeile cu sangerari abundente traista ciobanului este ideala datorita actiunii sale puternic hemostatice.

Traista ciobanului prezinta si un usor efect hormonal, observandu-se ca la femeile care au consumat pe o perioada lunga ceai de traista ciobanului ciclul menstrual era regulat, mai putin dureros si deloc abundent.

Traista ciobanului prezinta si alte beneficii: datorita efectului sau puternic hemostatic traista ciobanului este folosita in tot felul de hemoragii dar si alte afectiuni:

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 August 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.