Setari Cookie-uri

Cum opresti menstruatia cand pleci in concediu!

Menstruatia este importanta pentru femei si totodata o povara. Venirea menstruatiei cu periodicitate si pastrarea caracteristicilor acesteia in valorile normale biologice demonstreaza sanatatea organelor sexuale si de reproducere ale femeii; menarha este cea care anunta ca o fetita a devenit femeie capabila de reproducere, sangerarile menstruale asigura refacerea mucoasei uterine in fiecare luna pentru a forma conditiile optime gestatiei si lipsa ei este adesea primul semn care anunta o sarcina.

Daca va aflati sub administrare de contraceptive, vorbiti cu medicul ginecolog despre perioada in care doriti sa nu mai aveti menstruatie pentru a face o usoara modificare in dozele de contraceptiv pentru perioada respectiva.

In 2007 a fost aprobata pe piata medicala distribuirea unei pastile care are scopul de a opri menstruatia, cu doze foarte mici de hormoni. Aceasta pastila care opreste definitiv menstruatia pe tot parcursul administrarii ei (daca administrarea este intrerupta menstruatia revine), Lybrel, se administreaza in mod continuu in fiecare zi din an si este indicata femeilor care considera ca ciclul lor este prea dureros, dezagreabil sau deranjant si care doresc sa se elibereze de calvarul ciclului menstrual.

Cum puteti intarzia sau scurta menstruatia?
Intarzierea menstruatiei este mai dificila si de obicei se realizeaza tot prin intermediul contraceptivelor hormonale, insa scurtarea ciclului menstrual, a sangerarilor, se poate obtine in urmatorul mod: incepand cu doua zile inainte de momentul cand stiti ca vor incepe sangerarile menstruale incepeti si luati calciu (efervescent sau sub forma de pastile, la o doza corespunzatoare prospectului). Continuati sa luati calciul si pe tot parcursul sangerarilor menstruale. De asemenea in prima, a doua zi (si uneori si a treia, daca de obicei sangerarile dureaza peste 5 zile) administrati o fiola de vitamina K dimineata. Astfel perioada de sangerari menstruale se va diminua cu una pana la 3 zile (pentru cele care au menstruatie de 6 zile). Atentie, atat calciul cat si vitamina K prezinta contraindicatii la unele afectiuni. Calciul nu se administreaza in bolile cardiace, renale sau de musculatura. De asemenea vitamina K modifica coagubilitatea sangelui in sensul ca accelereaza inchiderea vaselor lezate (inclusiv pe cele de la nivel uterin care sangereaza in timpul menstruatiei). Astfel, persoanele cu tulburari de coagubilitate sau cu boli cardiace, fumatoare etc prezinta contraindicatie la vitamina K.

Citește și:

Este indicat sa vorbiti cu medicul de familie inainte de a incerca orice metoda de oprire sau intarziere a menstruatiei.

Vizionare placuta


Kudika
14 August 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.