Setari Cookie-uri

Comportamentul sexual deviant - nimfomania

Desi putine dintre persoanele care sufera de acest comportament anormal se prezinta la medic, totusi relatarile cu privire la incidenta persoanelor care sufera de comportamentul sexual deviant detin un procent considerabil: aproximativ 6%, insa cu siguranta sunt mai multe persoane afectate care nu se prezinta la medic pentru a putea fi luate in evidenta.

Care sunt simptomele pacientilor cu comportament sexual deviant?

Simptomele pacientilor care sufera de nimfomanie variaza ca intensitate si mod de prezentare. In general persoana respectiva simte o dorinta puternica, este constienta ca a priedut controlul, desi isi doreste sa poate stapani cumva toate impulsurile sexuale, prezinta o pronuntata instabilitate emotionala si datorita faptului ca nu reuseste sa obtina multumirea interioara, emotionala pe care o cauta, adesea are senzatia ca este “goala pe dinauntru”.

De obicei o persoana cu comportament sexual deviant prezinta urmatoare simptome:
- Evita implicarea emotionala in relatiile sexuale sau nu a reusit sa aiba relatii stabile, cel putin in ultima perioada;
- Are relatii sexuale cu parteneri anonimi;
- Foloseste servicii, telefoane sau site-uri care ofera diferite tipuri de servicii sexuale;
- Poate avea preferinte sexuale extreme, ca sexul masochist sau sadic;
- Se masturbeaza in exces;
- Poate prezenta exhibitionism;
- A inselat mereu in relatiile pe care le-a avut;
- Prezinta parteneri sexuali multipli.

Citește și:

Aceste persoane obisnuiesc sa foloseasca sexul pentru a iesi din problemele pe care le au, cum ar fi stresul carieristic, financiar, singuratatea, depresia, anxietatea. Aceste implicatii pot avea serioase efecte negative, ducand la epuizare si perturbarea sanatatii, la ruperea unor relatii serioase, la divort, la arestare, la datorii financiare datorita apelarii la unele servicii de profil, boli cu transmitere sexuala, sarcini sau copii pe care nu si-i doresc.

Din pacate acest comportament sexual deviant afecteaza atat heterosexualii, cat si homosexualii sau bisexualii si poate sa apara si la persoanele care au si alte comportamente sexuale atipice, precum pedofilia.

Cand ar trebui sa se prezinte la medic si cum se pune diagnosticul?

La medic ar trebui sa se prezinte atunci cand aceasta dorinta sexuala perturba armonia interioara, pacientul se gandeste mereu la aceasta, chiar si cand este la serviciu, cand isi intalneste colegii sau face cunostinta cu o persoana noua, cand aceste ganduri ii afecteaza munca, relatiile interpersonale, multumirea de sine si echilibrul interior, finantele, timpul liber etc.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.