Setari Cookie-uri

Afla despre contraceptia cu spermicide

In prezent exista o gama larga de produse contraceptive destinate atat femeilor, cat si barbatilor. Cu toate acestea exista in continuare sarcini nedorite si cereri pentru intreruperi de sarcina. De aceea consider ca ar trebui sa vorbim detaliat despre fiecare metoda contraceptiva in parte pentru ca publicul sa fie informat, sa stie ce metoda sau metode contraceptive sa aleaga si mai ales cum sa le foloseasca.

Spermicidele ofera protectie impotriva BTS?

NU, spermicidele nu ofera nicio protectie pentru nicio boala cu transmitere sexuala. Initial, in primii ani de la aparitia acestora, se credea ca folosirea lor ar diminua contactarea unor boli cu transmitere sexuala cum ar fi tricomonaza, Chlamydia, Gonoreea sau chiar HIV. Studiile ulterioare au demonstrat insa ca folosirea spermicidelor scade imunitatea organismului si imunitatea locala a mucoaselor genitale feminine, afecteaza epiteliul vaginal dar si cel penian al partenerului, favorizeaza aparitia infectiilor urinare la ambii parteneri, favorizeaza candidoza, determina iritatie locala si leziuni microscopice ale mucoasei genitale, toate acestea facilizand instalarea infectiilor, intre care si cele cu transmitere sexuala.

Prezervativele si diafragmele care contin nonoxynol-9 nu sunt mai eficiente nici impotriva unei sarcini si nici impotriva unei BTS. Medicii sugereaza evitarea prezervativelor si diafragmelor care contin spermicide.

Citește și:

Ce riscuri pentru sanatate prezinta spermicidele?

Din cum rezulta din randurile de mai sus putem afirma ca spermicidele scad imunitatea genitala a ambilor parteneri, predispunand la diverse infectii, inclusiv boli cu transmitere sexuala. Specialistii sustin ca spermicidele pot produce local, prurit (mancarimi) alergie, iritatie, senzatie de arsura genitala pentru ambii parteneri si favorizeaza deasemenea infectiile urinare. Au existat suspiciuni cu privire la efectele intarziate asupra sarcinii pe care utilizarea de spermicide le-ar putea avea. S-a considerat ca spermicidele cresc riscul de malformatii congenitale in timpul sarcinii, insa dupa lungi investigatii nu s-au descoperit motive clare care ar putea sustine aceasta teorie.

Vizionare placuta


Kudika
8 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.