Setari Cookie-uri

17 riscuri ale anticonceptionalelor pe care ar trebui sa le stii

Utilizarea anticonceptionalelor reprezinta un subiect controversat, fiind imbratisata utilizarea acestora in special de catre producatori, dar si de unii medici ca metoda rapida de tratament sau contraceptie fara sa fie nevoie de investigatii mai elaborate. Pe de alta parte o serie de medici si farmacisti recomanda o importanta precautie in consumul de anticonceptionale, indiferent de scop: terapie sau contraceptie.

10. Cresc frecventa candidozelor vaginale;
11. Uneori apar sangerari uterine neregulate intre menstruatii;
12. Virilizare a fatului feminin daca se administreaza in timpul sarcinii, eventual in stadiu intial cand inca nu este depistata;
13. Provoaca rar icter colestatic
14. Rar apar adenoame hepatice (cancer hepatic)
15. Cresc usor frecventa cancerului mamar la femeile tinere;
16. Creste glicemia
17. Crampe musculare si colici abdominale.

Contraceptivele hormonale se vor administra numai dupa o evaluare clinica completa, iar prezenta factorilor de risc precum bolile cardiovasculare, varsta peste 30 de ani, fumatul (fumatoarelor le sunt recomandate mai degraba contraceptivele cu progesteron, fara estrogeni), boli tromboembolice, hepatite sau tulburari hepatice, carcinoame estrogen-dependente (cancere vaginale, uterine, ovariene, mamare) suspectate sau certe, sangerari uterine nediagnosticate si sarcina reprezinta contraindicatii.

Citește și:

Autor: Iulia Dibu

Vizionare placuta


Kudika
2 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.