Setari Cookie-uri

Pericolele inceperii precoce a vietii sexuale

Am ales sa vorbesc despre acest usbiect pentru ca media de incepere a vietii sexuale a scazut ingrijorator, dupa cum arata studiile efectuate in ultimii ani. Pentru tara noastra spre exemplu, un studiu din ultimii 5 ani realizat de Institutului National de Cercetare Dezvoltare in Sanatate releva faptul ca varsta minima la care fetele isi incep viata sexuala este de 12, iar la baiatei de 11. La o astfel de varsta organele genitale abia isi incep dezvoltarea, unde mai incape vorba ca ar trebuie sa fi ajuns deja la maturitate inainte de inceperea vietii sexuale.

- Creste riscul de sarcina si avort;
- In general lipsa de experienta mai ales inrerrelationala face ca inceperea vietii sexuale sa fie dureroasa, iar femeia sa manifeste ulterior o desensibilizare psihica ce duce la atingerea unui numar mai mic de orgasme pana la frigiditate;
- Datorita “biciuirii” hormonale se produc patologii ale organelor genitale, precum: chisturi ovariene, afectiuni mamare, afectiuni uterine, etc.

Care sunt urmarile inceperii precoce a vietii sexuale la barbati

La fel ca la femei, aceste urmari se manifesta atat in plan fizic cat si psihic:
- Modifcarile hormonale sunt cele mai evidente la barbati, pentru ca testosteronul inhiba cresterea. Astfel barbatii care isi incep precoce viata sexuala nu mai cresc atat cat ar fi fost normal pentru determinismul lor genetic.
- Dereglari ale functiei erectile
- Dereglari in privinta ejacularii
- Modificari in privinta calitatii si cantitatii spermei, care pot duce pana la infertilitate sau perturbari ale ejacularii;
- Experiente nefaste care afecteaza comportamentul sexual.

Citește și:

Nu va grabiti in privinta inceoperii vietii sexuale, aveti rabdare cu corpul vostru.

Un articol de Iulia Dibu

Vizionare placuta


Kudika
9 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.