Setari Cookie-uri

Virginitate bis: himenul artificial

Himenul artificial este astfel conceput incat sa se sparga in timpul penetrarii si sa elibereze o cantitate minima de lichid asemanator sangelui. Himenul artificial este promovat ca fiind usor de folosit, non-toxic, fara efecte secundare, fara reactii alergice si fara a provoca durerile acuzate de regula in timpul primului act sexual.


Himenul artificial este astfel conceput incat sa se sparga in timpul penetrarii si sa elibereze o cantitate minima de lichid asemanator sangelui. Himenul artificial este promovat ca fiind usor de folosit, non-toxic, fara efecte secundare, fara reactii alergice si fara a provoca durerile acuzate de regula in timpul primului act sexual.

Mi-a trecut pe la urechi la un moment dat cazul unei femei in varsta de 30 de ani care efectuase nici mai mult nici mai putin de 6 operatii de refacere a himenului doar pentru a-i face sotului cel mai frumos cadou aniversar al vietii sale. Acelasi cadou pe care il inchina sotului de 6 ani incoace. La cea de a sasea insa era nu sa-si piarda virginitatea, ci chiar viata. La fel de des, multe domnisoare se prezinta la medic cu dorinte naturale de a-si reface himenul si pudoarea. Interventiile de himenoplastie in care himenul este refacut cu ajutorul laserului sau prin stramtorarea portiunii initiale a vaginului sunt din ce in ce mai solicitate.

Da, in secolul XXI... unele conceptii si prejudecatile persista. In tarile arabe, femeile care nu au fost virgine inainte de nunta sunt batute cu pietre, biciuite sau chiar ucise. Pare absurd in secolul XXI ca barbatii care se lauda cu experiente sexuale minunate si au un palmares impresionat de cuceriri cer ca partenera lor sa fie virgina. Pare absurd ca unele femei se grabesc sa ofere virginitate partenerilor chiar atunci cand nu o mai au. Si se pare ca da, pentru unele persoane care sustin ca te iubesc din tot sufletul conteaza ca trupul tau nu mai este virgin. Pentru unii, virginitatea este mai mult decat o optiune personala, este o obsesie.

Pare absurd ca dragostea tine cont de trecutul sexual al unei persoane si ca se impiedica de existenta sau inexistenta unei membrane numite himen de care natura s-a gandit ca noi femeile am avea nevoie. Pare aproape absurd ca intr-un secol liber si libertin ca cel al nostru, in care iubim si facem dragoste dupa bunul plac, in care sexualitatea este strigata, promovata in gura mea, unele femei se prezinta la medic cu dorinte absurde si mincinoase de a li se reface inocenta. Iar joaca de-a virginitatea si de-a prejudecatile continua si in zilele noastre.

Himenul artificial, minciuna de adormit barbatii

Recent, pe piata a aparut un produs numit himen artificial. Himenul datator de virginitate sexuala a generat ceva controverse in lumea islamica datorita implicatiilor de natura morala si religioasa. Creat in 1993 in Kyoto, Japonia, himenul artificial este in prezent comercializat de o companie chinezeasca. Produsul este disponibil acum si in Asia de Sud-Est, in Asia de Sud si in Tarile din Orient si a fost conceput mai ales spre a fi utilizat de catre femeile din Orientul Mijlociu, unde traditia femeilor virgine inainte de nunta continua sa existe. Mai conteaza ca nu toate virginele au neaparat himenul intact, ca nu este musai ca toate virginile sa sangereze si orice virgina nu poate fi dezvirginata decat o singura data?

Vizionare placuta


Kudika
15 Octombrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.