Setari Cookie-uri

7 mituri despre anticonceptionale

Dintotdeauna s-a cautat acea metoda ideala de contraceptie, care sa fie ieftina, accesibila, usor de folosit, non-toxica si daca se poate 100% eficienta atat impotriva sarcinii cat si a BTS-urilor (boli cu transmitere sexuala). Printre cele mai apreciate metode contraceptive se numara pilulele anticonceptionale, femeile preferand sa aleaga aceste pilule in locul altor metode contraceptive.

Daca iei anticonceptionale, faci acnee

Intr-adevar, acum o buna perioada de timp anticonceptionalele aveau alte doze si alte compozitii si puteau determina aparitia acneei ca efecte secundare, In zilele noastre insa, prin imbunatatirea continutului, anticonceptionalele au chiar efect invers, de reducere a acneei, fiind anticonceptionale care totodata scad concentratia testosteronului care stimuleaza glandele sebacee ce duc la formarea acneei.

Anticonceptionalele nu dau efecte secundare

Nu exista medicament fara efecte secundare sau riscuri. Insa fiecare organism reactioneaza altfel. Unele femei simt efectele secundare inca din primele luni de la administrare, insa altele nu sesizeaza niciun efect secundar. Medicii insa recomanda sa nu folositi anticonceptionale mai mult de 3 ani succesiv, problematice fiind efectele la timp lung.

Citește și:

Anticonceptionalele nu afecteaza fertilitatea

Anticonceptionalele afecteaza feritilitatea intr-un mod nelamurit inca, insa s-a observat ca dupa mai multi ani de contraceptie cu pilule femeile au nevoie de o perioada lunga pentru reluarea fertilitatii, uneori putand dura un an sau chiar mai mult. Sunt femei care sustin ca nu au mai reusit sa ramana insarcinate dupa o lunga perioada de contraceptie cu pilule, desi incepusera contraceptia tocmai datorita faptului ca in antecedente fusesera nevoite sa faca un avort si nu doreau ca situatia sa se repete. In tot cazul, parerile sunt impartite de la organism la organism, de la medic la medic, iar efectele clare in aceasta privinta nu sunt total lamurite stiintific.

Anticonceptionalele se pot lua cu alte medicamente

Sunt medicamente care inhiba sau diminueaza efectul anticonceptionalelor, astfel ca de fiecare data cand urmati un tratament trebuie sa specificati medicului si farmacistului faptul ca luati pilule contraceptive. Medicamente precum antibiotice, antidepresive dar si altele influenteaza efectul anticonceptionalelor si puteti ramane insarcinate. Aflati mai multe detalii despre medicamentele care trebuie evitate in articolul: “S.O.S Medicamente si alimente care anuleaza efectul anticonceptionalelor”.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Ianuarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.