Setari Cookie-uri

Cancerul de col uterin ce simptome ar trebui sa te ingrijoreze?

Odata cu aparitia vaccinului contra HPV (Virusul Papilloma uman) problema cancerului de col uterin a inceput sa fie intens mediatizata. Astfel tot mai multe femei au aflat o gama larga de informatii despre aceasta patologie si i-au putut acorda importanta de rigoare pentru o boala ce ocupa un loc de frunte in topul afectiunilor care reprezinta cauza principala a mortalitatii femeilor cu varsta cuprinsa intre 15 si 45 de ani.

- Scurgeri sanguinolente vaginale anormale, sangerari intermenstruale;
- Infectie pelvina, inrautatirea starii generale, alte infectii frecvente ce denota scaderea imunitatii generale, stare prelungita de oboseala etc.

simptomele cancerului de col uterin Preventie sau diagnostic precoce

Cancerul de col uterin poate fi prevenit sau poate fi vindecat daca este depistat devreme. Astfel ca cea mai eficienta metoda de preventie sau diagnostic precoce consta in efectuarea anuala a testului Babes-Papanicolau. Deasemenea se recomanda ca anual sa efectuati si testul de secretii si sa incercati sa mergeti la medic imediat ce ati sesizat probleme genitale sau simptomele unei vaginite (candidoza de exemplu). Nu asteptati sa “treaca de la sine”.

Vizionare placuta


Kudika
10 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.