7 simptome care tradeaza prezenta cancerului ovarian

Spre deosebire de alte cancere, cancerul ovarian prezinta o serie de simtome care nu sunt chiar atat de silentioase si care ar putea fi detectate de femei in timp util astfel inca sa se prezinte la medic in stadii initiale ale bolii, cand cancerul poate fi vindecat.

6. Sangerari anale
Sangerarile anale pot fi urmarea hemoroizilor, dar si a cresterii tensiunii portale, astfel ca de exemplu ciroticii pot avea sangerari anale in afara hemoroizilor. De asemenea sangerarile anale mai apar si in cazul unor cancere sau leziuni colonice sau chiar in ulcere daca tranzitul a fost foarte rapid si sangele nu a apucat sa se metabolizeze, in sagerarile intestinale oculte, dar, iata, si in canerul ovarian. Ca si indemn: orice sangerare anala trebuie investigata si cu colonoscopie, chiar daca exista si hemoroizi si de asemenea trebuie obligatoriu investigat aparatul genital daca pacientul este femeie.

7. Pierderea poftei de mancare
Pierderea poftei de mancare apare mai tarziu si este un simptom care insoteste toate cancerele, indiferent de localizarea lor. Ulterior apare scaderea nejustificata in greutate, un alt semn care demasca prezenta unui cancer, indiferent de organul pe care acesta il afecteaza. Astfel bolnava isi pierde pofta de mancare si slabeste inexplicabil, mai grav este ca se poate afla chiar in perioada imediat urmatoare menopauzei cand are tot felul de modificari corporale si poate ignora cu usurinat simptomele cancerului ovarian.

Retail jobs

Un articol de Iulia DIBU

Vizionare placuta


Kudika
23 Aprilie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri