Setari Cookie-uri

9 cauze ale sangerarilor intre menstruatii

Aparatul genital al femeilor este mai sensibil, are nevoie de ingrijire delicata si sanatatea acestuia poate fi perturbata de multe dezechilibre hormonale, de medicamente, dieta, stres dar si unele patologii.

3. Fibromul uterin

Fibroamele uterine (mioame, leiomioame sau fibromioame aceste denumiri reprezentant tipul de modificare celulara implicata) reprezinta cresteri ale tesutului muscular neted uterin (miometru) care prind aspectul unor nodularitati. Asadar, fibroamele au aspectul unor sfere de dimensiuni de la bobul de mazare pana la cele ale unui pepene mic, avand o culoare diferita ca cea a uterului (rozalie), dar pot fi si albicioase sau maronii. Fibroamele pot produce dereglari menstruale serioase caci mucoasa uterina nu isi mai poate exercita optim functia, insa totodata se pot manifesta silentios, dand semne de existenta abia cand s-au marit foarte mult. Sunt benigne in general.

4. Dereglari ale hormonilor sexuali

Dezechilibrele hormonale pot fi temporare si pot fi oarecum normale, influentate de stres. Astfel, femeia, intr-o luna oarecare, sufera de exemplu de modificarea datei ciclului menstrual. Insa se poate intampla ca unele patologii, endocrine sau nu, sa determine un dezechilibru permanent al hormonilor sexuali, fiind necesara tratarea cauzei de baza pentru a se obtine ulterior rezultate bune si in sfera genitala

Citește și:

5. Rana pe col

Din pacate ranile colului uterin sunt asimptomatice, semnele care tradeaza prezenta acestora fiind foarte discrete. Unul dintre acestea consta in sangerarile in afara menstruatiei. De aceea se recomanda sa faceti anual testul Babes-Papanicolau.

6. Consumul de anticonceptionale

Alegerea unei metode anticonceptionale nepotrivite poate duce la sangerari intermenstruale.

7. Cancerul uterin

Acesta de obicei se dezvolta in peretele uterin si perturba ciclul menstrual si echilibrul hormonal.

8. Infectii vaginale

Fie prin uscarea mucoasei vaginale si din zona vulvei, care se fisureaza si sangereaza, fie prin afectarea epiteliului mucoaselor genitale se pot produce mici sangerari care nu apartin ciclului menstrual.

9. Cancerul ovarian

Din pacate simptomatologia acestuia este nespecifica, nu alarmeaza pacienta si aceasta ajunge in cele mai multe din cazuri tardiv la medic.

Citește și:

Este indicat sa monitorizati atent sanatatea intima, sa verificati secretiile vaginale, periodicitatea ciclului menstrual si sa va prezentati la medic chiar si pentru cea mai mica neplacere pe care o puteti simti in zona genitala.

Vizionare placuta


Kudika
6 Mai 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.